zimna zupa ogórkowa z jogurtem
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
rozpoczynamy proces od ubijania jogurtu ze śmietaną w mikserze (śmietanę można bezpiecznie zastąpić odtłuszczonym mlekiem w tej samej ilości). Tak, lepiej wziąć jogurt bez żadnych dodatków w postaci owoców, a nawet bez cukru. Dobrze, jeśli masz maszynę do jogurtu i możesz zrobić to sam. Teraz posolić powstałą masę, dodać posiekany czosnek i pieprz. Delikatnie mieszając wlej olej roślinny cienkim strumieniem. Teraz wysyłamy tutaj pokrojone w kostkę ogórki (można je zetrzeć na tarce, nie jest to straszne) i koperek. Wstaw do lodówki na chwilę. Kiedy nadejdzie czas podania zupy na stole, dodaj drobno posiekane orzechy do naczynia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g