skład / składniki
metoda gotowania
to danie z kuchni tajskiej kusi azjatyckimi aromatami, pikantnością i pikantnym smakiem. Do tego przepisu gotujemy olej kokosowy na rozgrzanej patelni. Możesz użyć oleju kako w czystej postaci lub usunąć zamrożony wierzch z mleka kokosowego. Dodaj łyżkę (jedną lub dwie) pasty curry. Następnie pokrój filet z kurczaka w cienkie paski i włóż na patelnię. Aby nadać bogaty aromat, drobno posiekaj korzeń kolendry i dodaj do naczynia. Po usmażeniu mięsa dodaj bulion i mleko kokosowe. Następnie dodajemy do jedzenia aromatyczne zioła, takie jak liść limonki. Następnie pokrój łodygi trawy cytrynowej wzdłuż, lekko pobij je grzbietem noża i dodaj do naczynia. Po przygotowaniu aromatycznej bazy Dania wyjmujemy łodygi trawy cytrynowej i wkładamy tajski makaron ryżowy do bulionu. Przykryj pokrywką i doprowadź do gotowości. Jak tylko makaron się ugotuje, Dodaj do niego zieloną cebulę i kolendrę, które wcześniej posiekamy. W ten sposób podawaj tajski makaron. Pokrój kapustę chińską i włóż do talerza. Umieść tam kiełkującą soję lub rośliny strączkowe. Na wierzch napełnij makaronem z kurczakiem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Limonka - 16 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Wermiszel - 371 kcal/100g
- Mleko kokosowe - 230 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal / 100g
- Soja suszona nie gotowana - 403 kcal/100g
- Soja gotowana - 130 kcal/100g
- Soja Mizo - 171 kcal/100g
- Soja kiełkowana surowa - 46 kcal/100g
- Mąka sojowa o pełnej zawartości tłuszczu - 421 kcal/100g
- Beztłuszczowa mąka sojowa - 326 kcal/100g
- Rafinowany olej sojowy - 899 kcal/100g
- Soja - 403 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal / 100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Olej kokosowy - 925 kcal/100g
- Trawa cytrynowa - 104 kcal/100g