skład / składniki
gotowanie krok po kroku
przede wszystkim będziesz musiał przygotować bulion mięsny lub drobiowy, kto co lubi. Nie ma specjalnego sposobu na jego przygotowanie, więc ugotuj kurczaka lub mięso w wodzie, a następnie możesz użyć obu. Podczas gotowania mięsa obierz ziemniaki i opłucz. Duże ziemniaki należy pokroić na pół lub na ćwiartki. Gdy bulion jest gotowy (mięso jest ugotowane), dodaj do niego sól i złóż ziemniaki. Doprowadzić do wrzenia, przykryć i gotować na małym ogniu do miękkości. Gdy ziemniaki są ugotowane, włóż je do głębokiej filiżanki( naczynia), zalej bulionem, w którym zostały ugotowane. Ostatnim krokiem będzie stopienie masła, dodanie do niego soku z cytryny, mielonego pieprzu i posiekanych ziół. I dodaj taki pachnący sos do naczynia z ziemniakami. Oto wszystkie Holenderskie ziemniaki!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g