makaron Hawkin

bogate danie z mnóstwem pysznych składników! Będziesz potrzebował 100 g chińskich pikli
MiladyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 2 g
tłuszcze 15 % 2 g
węglowodany 69 % 9 g
63 kcal
IG: 33 / 67 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

ten przepis dał mi mój znajomy, który odwiedził Chiny i który spróbował tego chińskiego jedzenia przygotowanego przez profesjonalnych kucharzy. Nie myśląc o obowiązku, poprosiła znajomego o przepis kulinarny na to boskie danie. Następnie po jej przybyciu postanowiliśmy spróbować go ugotować. Najpierw ugotowaliśmy makaron i schłodziliśmy go pod zimną bieżącą wodą. Drobno posiekany czosnek i imbir. Mniejszą część tych produktów umieszczono w moździerzu, dodano trochę soli morskiej i wszystko dobrze zmielono. Pokrój filet z kurczaka na małe kawałki. Następnie do fileta z kurczaka dodano zmiażdżoną mieszankę czosnku i imbiru, wlano kulinarne Wino i słodki sos i.następnie na patelnię z gorącym olejem położyli marynowanego kurczaka i zaczęli smażyć. Po usmażeniu włóż gotowe mięso do miski. Następnie na tej samej patelni usmażono pozostały imbir i czosnek. Dodali wcześniej grubo posiekane grzyby, wlali sos sojowy do smaku, włożyli półgotowanego kurczaka i dodali 1 łyżkę. L Czarny ocet. Następnie dodano pokrojone pory, cienkie plasterki ogórka, makaron, marynaty z cebuli i marchwi. A pod koniec gotowania kilka arkuszy mięty.. Makaron rozłożono na talerze i podano na gorąco. Makaron Hawkin jest gotowy! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Wina alkoholowe - 212   kcal/100g
  • Wina półwytrawne - 78   kcal/100g
  • Wina wytrawne - 64   kcal/100g
  • Wino czerwone - 88   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Pory - 33   kcal/100g
  • Makaron - 135   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy