skład / składniki
metoda gotowania
ten przepis dał mi mój znajomy, który odwiedził Chiny i który spróbował tego chińskiego jedzenia przygotowanego przez profesjonalnych kucharzy. Nie myśląc o obowiązku, poprosiła znajomego o przepis kulinarny na to boskie danie. Następnie po jej przybyciu postanowiliśmy spróbować go ugotować. Najpierw ugotowaliśmy makaron i schłodziliśmy go pod zimną bieżącą wodą. Drobno posiekany czosnek i imbir. Mniejszą część tych produktów umieszczono w moździerzu, dodano trochę soli morskiej i wszystko dobrze zmielono. Pokrój filet z kurczaka na małe kawałki. Następnie do fileta z kurczaka dodano zmiażdżoną mieszankę czosnku i imbiru, wlano kulinarne Wino i słodki sos i.następnie na patelnię z gorącym olejem położyli marynowanego kurczaka i zaczęli smażyć. Po usmażeniu włóż gotowe mięso do miski. Następnie na tej samej patelni usmażono pozostały imbir i czosnek. Dodali wcześniej grubo posiekane grzyby, wlali sos sojowy do smaku, włożyli półgotowanego kurczaka i dodali 1 łyżkę. L Czarny ocet. Następnie dodano pokrojone pory, cienkie plasterki ogórka, makaron, marynaty z cebuli i marchwi. A pod koniec gotowania kilka arkuszy mięty.. Makaron rozłożono na talerze i podano na gorąco. Makaron Hawkin jest gotowy! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Wina alkoholowe - 212 kcal/100g
- Wina półwytrawne - 78 kcal/100g
- Wina wytrawne - 64 kcal/100g
- Wino czerwone - 88 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g