skład / składniki
metoda gotowania
ten przepis kulinarny to posiłek, który można zaliczyć do kategorii pierwszych dań . Niektórzy Kazachowie nazywają to zupą beshbarmak. Oczywiście głównym składnikiem tego dania jest mięso jagnięce, które jest tak czczone na wschodzie i przygotowywane są z niego różnorodne potrawy.
dziś przygotujemy z Tobą kazachski przepis beshbarmak. Weź mięso jagnięce. Napełnij go zimną wodą. Pozostaw to w ten sposób na dwie godziny. Dwadzieścia minut przed końcem tego okresu dodaj marchewkę i cebulę do mięsa. Pokrój w kostkę i pieprz. Posolić mięso i warzywa.
weź mąkę. Dodaj do niego jajka, trochę wody, szczyptę soli. Zagnieść twarde ciasto. Wstaw do lodówki na pół godziny. Rozwałkuj ciasto na cienką warstwę. Wytnij z niego romby o szerokości około 4 centymetrów. Ugotuj je w lekko osolonej wodzie. Zajmuje to 5 minut.
wyciągnij jagnięcinę z bulionu . pokrój go na kawałki i włóż z powrotem. Gotuj przez kolejne 5 minut.
& nbsp;na stole podawaj beshbarmak w następujący sposób. Połóż mięso, romby ciasta na talerzu, zalej bulionem i posyp ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g