beshbarmak-pyszna zupa z jagnięciną

pyszna zupa jagnięca według wykwintnego kazachskiego przepisu!
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 6 g
tłuszcze 20 % 3 g
węglowodany 40 % 6 g
72 kcal
IG: 29 / 0 / 71

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 15 min

ten przepis kulinarny to posiłek, który można zaliczyć do kategorii pierwszych dań . Niektórzy Kazachowie nazywają to zupą beshbarmak. Oczywiście głównym składnikiem tego dania jest mięso jagnięce, które jest tak czczone na wschodzie i przygotowywane są z niego różnorodne potrawy.
 dziś przygotujemy z Tobą kazachski przepis beshbarmak. Weź mięso jagnięce. Napełnij go zimną wodą. Pozostaw to w ten sposób na dwie godziny. Dwadzieścia minut przed końcem tego okresu dodaj marchewkę i cebulę do mięsa. Pokrój w kostkę i pieprz. Posolić mięso i warzywa.
 weź mąkę. Dodaj do niego jajka, trochę wody, szczyptę soli. Zagnieść twarde ciasto. Wstaw do lodówki na pół godziny. Rozwałkuj ciasto na cienką warstwę. Wytnij z niego romby o szerokości około 4 centymetrów. Ugotuj je w lekko osolonej wodzie. Zajmuje to 5 minut.
 wyciągnij jagnięcinę z bulionu . pokrój go na kawałki i włóż z powrotem. Gotuj przez kolejne 5 minut.
& nbsp;na stole podawaj beshbarmak w następujący sposób. Połóż mięso, romby ciasta na talerzu, zalej bulionem i posyp ziołami.
 smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g

Podobne przepisy