Salma w bulionie
skład / składniki
7
porcje:
gotowanie krok po kroku
Kuchnia Tatarska zawsze szczyciła się tym, że jej korzenie sięgają dawnych czasów.I że podoba mi się to, że ludzie starają się podążać za swoimi tradycjami. Na przykład na uroczystościach na stole znajdują się naczynia i nowe, które są już pożyczone od sąsiadów, ale bez wątpienia mają własne jedzenie. O jednym z nich chcę teraz porozmawiać. Ten kulinarny przepis nazywa się Salma. Zwykle robi się go z mąki gryczanej i soczewicy, rzadziej z grochu i pszenicy, i musi być ugniatany nie na wodzie, ale na bulionie z dodatkiem jajek i soli. To ciasto, które okazało się, musi zostać pocięte na małe paski o grubości jednego centymetra, a następnie można je rozerwać rękami. możesz pokroić nożem w wielkości orzecha piniowego i pamiętaj, aby wgniecić palcami. Okazuje się, że coś wygląda jak ucho.To jest półprodukt do innych potraw. Na przykład kurczak jest gotowany, mięso jest wyjmowane i podawane na osobnym naczyniu. A Salma jest wrzucana do bulionu, gotowana przez kilka minut, aż się unosi, i rozlewana na talerze lub kubki. Z góry rzuca się zieleń.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g