Sorbet winogronowy

minimum składników-maksymalny smak!
leno4kaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 30 g
117 kcal
IG: 24 / 0 / 76

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h
ogólnie w krajach azjatyckich sorbety, choć słodkie, są bardzo mile widziane nawet wśród dorosłych. Zasadniczo sorbet można przygotować z dowolnego rodzaju owoców lub jagód.
Sorbet to napój bezalkoholowy kuchni tadżyckiej, bogaty w witaminy i pierwiastki śladowe, a jeśli robisz sorbet owocowy dla swoich dzieci co najmniej trzy razy w tygodniu, kompleks witaminowy jest dla ciebie zapewniony. Sorbet winogronowy z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom słodyczy. Aby to zrobić, dokładnie myjemy winogrona. Możesz wziąć dowolny rodzaj winogron do tego przepisu kulinarnego, w zależności od tego, który jest dostępny, ale sorbet z czerwonych winogron wygląda bardzo pięknie i kusząco. Następnie zanurzamy w wodzie (0,25 l) i doprowadzamy do wrzenia, blanszujemy przez 1-2 minuty, a następnie schładzamy i wyciskamy sok. Wymieszaj z bulionem i przefiltruj przez sitko. Cukier mieszamy z wodą (0,5 l), doprowadzamy do wrzenia, gotujemy na dużym ogniu, aż zgęstnieje. Następnie wlej nasz wywar do powstałego syropu i ponownie zagotuj. Sorbet można gotować przez 2 minuty na małym ogniu. Podawaj nasz sorbet winogronowy schłodzony, z dowolnym jedzeniem. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Winogrona - 65   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy