Sorbet winogronowy
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
ogólnie w krajach azjatyckich sorbety, choć słodkie, są bardzo mile widziane nawet wśród dorosłych. Zasadniczo sorbet można przygotować z dowolnego rodzaju owoców lub jagód.
Sorbet to napój bezalkoholowy kuchni tadżyckiej, bogaty w witaminy i pierwiastki śladowe, a jeśli robisz sorbet owocowy dla swoich dzieci co najmniej trzy razy w tygodniu, kompleks witaminowy jest dla ciebie zapewniony. Sorbet winogronowy z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom słodyczy. Aby to zrobić, dokładnie myjemy winogrona. Możesz wziąć dowolny rodzaj winogron do tego przepisu kulinarnego, w zależności od tego, który jest dostępny, ale sorbet z czerwonych winogron wygląda bardzo pięknie i kusząco. Następnie zanurzamy w wodzie (0,25 l) i doprowadzamy do wrzenia, blanszujemy przez 1-2 minuty, a następnie schładzamy i wyciskamy sok. Wymieszaj z bulionem i przefiltruj przez sitko. Cukier mieszamy z wodą (0,5 l), doprowadzamy do wrzenia, gotujemy na dużym ogniu, aż zgęstnieje. Następnie wlej nasz wywar do powstałego syropu i ponownie zagotuj. Sorbet można gotować przez 2 minuty na małym ogniu. Podawaj nasz sorbet winogronowy schłodzony, z dowolnym jedzeniem. Smacznego!
Sorbet to napój bezalkoholowy kuchni tadżyckiej, bogaty w witaminy i pierwiastki śladowe, a jeśli robisz sorbet owocowy dla swoich dzieci co najmniej trzy razy w tygodniu, kompleks witaminowy jest dla ciebie zapewniony. Sorbet winogronowy z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom słodyczy. Aby to zrobić, dokładnie myjemy winogrona. Możesz wziąć dowolny rodzaj winogron do tego przepisu kulinarnego, w zależności od tego, który jest dostępny, ale sorbet z czerwonych winogron wygląda bardzo pięknie i kusząco. Następnie zanurzamy w wodzie (0,25 l) i doprowadzamy do wrzenia, blanszujemy przez 1-2 minuty, a następnie schładzamy i wyciskamy sok. Wymieszaj z bulionem i przefiltruj przez sitko. Cukier mieszamy z wodą (0,5 l), doprowadzamy do wrzenia, gotujemy na dużym ogniu, aż zgęstnieje. Następnie wlej nasz wywar do powstałego syropu i ponownie zagotuj. Sorbet można gotować przez 2 minuty na małym ogniu. Podawaj nasz sorbet winogronowy schłodzony, z dowolnym jedzeniem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Winogrona - 65 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g