Loya Ash

aromatyczne danie zajmie pierwsze miejsca w rankingu przepisów!
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 7 g
tłuszcze 17 % 4 g
węglowodany 54 % 13 g
122 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 9 h 15 min
Loya Ash to nazwa Kirgiskiej zupy jagnięcej z fasolą, warzywami i ziołami. Polecam zastosować ten przepis kulinarny i spróbować prawdziwego orientalnego jedzenia. Zwłaszcza, że jest to bardzo smaczna, pożywna i zdrowa zupa.
zanim zaczniesz gotować Loya Ash, musisz przygotować fasolę. Najlepiej zrobić to jeszcze wieczorem. Tak więc wieczorem namocz fasolę w wodzie, aby stała się miękka.
następnego dnia opłucz i oczyść jagnięcinę z folii, pokrój ją na kawałki. Następnie obierz i pokrój cebulę, czosnek, marchewkę i pomidory.
włóż olej na patelnię, podgrzej go i usmaż trochę mięso. Po mięsie wrzucamy warzywa na patelnię i dusimy wszystko razem przez około 15 minut.
następnie przenieś wszystko na patelnię, zalej wodą, dodaj fasolę i gotuj na małym ogniu. Danie będzie gotowe po ugotowaniu fasoli. Czas gotowania fasoli może być różny i zależy od jej jakości, odmiany, wieku itp.
15 minut przed gotowaniem zupy dodaj do niej pokrojone ziemniaki.
kiedy Loya Ash jest ugotowana, musisz dodać do niej zioła i śmietanę i natychmiast podawać na gorąco.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy