Loya Ash
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
Loya Ash to nazwa Kirgiskiej zupy jagnięcej z fasolą, warzywami i ziołami. Polecam zastosować ten przepis kulinarny i spróbować prawdziwego orientalnego jedzenia. Zwłaszcza, że jest to bardzo smaczna, pożywna i zdrowa zupa.
zanim zaczniesz gotować Loya Ash, musisz przygotować fasolę. Najlepiej zrobić to jeszcze wieczorem. Tak więc wieczorem namocz fasolę w wodzie, aby stała się miękka.
następnego dnia opłucz i oczyść jagnięcinę z folii, pokrój ją na kawałki. Następnie obierz i pokrój cebulę, czosnek, marchewkę i pomidory.
włóż olej na patelnię, podgrzej go i usmaż trochę mięso. Po mięsie wrzucamy warzywa na patelnię i dusimy wszystko razem przez około 15 minut.
następnie przenieś wszystko na patelnię, zalej wodą, dodaj fasolę i gotuj na małym ogniu. Danie będzie gotowe po ugotowaniu fasoli. Czas gotowania fasoli może być różny i zależy od jej jakości, odmiany, wieku itp.
15 minut przed gotowaniem zupy dodaj do niej pokrojone ziemniaki.
kiedy Loya Ash jest ugotowana, musisz dodać do niej zioła i śmietanę i natychmiast podawać na gorąco.
zanim zaczniesz gotować Loya Ash, musisz przygotować fasolę. Najlepiej zrobić to jeszcze wieczorem. Tak więc wieczorem namocz fasolę w wodzie, aby stała się miękka.
następnego dnia opłucz i oczyść jagnięcinę z folii, pokrój ją na kawałki. Następnie obierz i pokrój cebulę, czosnek, marchewkę i pomidory.
włóż olej na patelnię, podgrzej go i usmaż trochę mięso. Po mięsie wrzucamy warzywa na patelnię i dusimy wszystko razem przez około 15 minut.
następnie przenieś wszystko na patelnię, zalej wodą, dodaj fasolę i gotuj na małym ogniu. Danie będzie gotowe po ugotowaniu fasoli. Czas gotowania fasoli może być różny i zależy od jej jakości, odmiany, wieku itp.
15 minut przed gotowaniem zupy dodaj do niej pokrojone ziemniaki.
kiedy Loya Ash jest ugotowana, musisz dodać do niej zioła i śmietanę i natychmiast podawać na gorąco.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g