okroshka bogata

łatwa do zrobienia zupa, ale o bogatym smaku. Okroshkę można nazwać prawdziwą dekoracją letniego stołu – żadne Lato W roku nie może się bez niej obejść. Przynajmniej w rodzinach tych ludzi, którzy kochają rosyjską kuchnię. Danie o nazwie okroshka "rich" różni się nieco od tradycyjnego sposobu przygotowania okroshki, dlatego może wprowadzić pożądaną różnorodność do menu. Cały sekret tkwi w stosowaniu trzech rodzajów produktów mięsnych, w wyniku czego jedzenie jest dość satysfakcjonujące, mimo że pozostaje lekkie latem.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 6 g
tłuszcze 42 % 5 g
węglowodany 8 % 1 g
78 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotowane gotowane mięso i szynkę drobno pokrojone w kostkę,

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Grzyby są mielone.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Kroimy również świeże ogórki. Dokładnie posiekaj świeże zioła, a następnie połącz z solą i zacznij pocierać, aż pojawi się sok.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wymieszaj zieloną masę ze śmietaną. Wszystkie pokrojone warzywa i mięso łączą się ze sobą, delikatnie mieszają i układają na talerzach.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlać kwas chlebowy, dodać posiekane jajka na twardo. Dodaj zielony sos śmietanowy do smaku.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaję, że danie jest dość sycące, dlatego lepiej podawać je na obiad.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cielęcina-mostek - 213   kcal/100g
  • Polędwica cielęca - 158   kcal/100g
  • Cielęcina-noga - 161   kcal/100g
  • Cielęcina-szynka - 108   kcal/100g
  • Kotlet cielęcy z kością - 188   kcal/100g
  • Sznycel cielęcy - 162   kcal/100g
  • Cielęcina-część grzbietowa - 210   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Kwas - 25   kcal/100g

Podobne przepisy