kanapki na bochenku z łososiem, masłem i serem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki.
Krok 2:
Pokrój bochenek i nadaj mu dowolny kształt.
Krok 3:
Smażyć bochenek na suchej patelni z obu stron.
Krok 4:
Do miski blendera ładujemy ser śmietankowy, masło i koperek. Ubij wszystko, aż będzie gładkie.
Krok 5:
Bierzemy długie paski łososia i zwijamy je w kształcie róży.
Krok 6:
Taka róża jest uzyskiwana z paska ryby.
Krok 7:
Posmaruj Bochenek mieszanką koperkowo-serową, rozłóż różę na środku. Udekoruj kanapkę cienkimi paskami ogórka i posyp solą w razie potrzeby. Rozłóż gałązki kopru na wierzchu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Gotowany łosoś - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g