kanapki na bochenku z łososiem, masłem i serem

pyszna przekąska będzie prawdziwą ozdobą wakacji! Zwyczajowo dekoruje się świąteczny stół. Najlepiej piękne kwiaty! A co, jeśli nadal możesz spróbować tych kwiatów i cieszyć się smakiem? Panie i panowie, proszę zwrócić uwagę na eleganckie kanapki z rybą & quot; róże & quot;.
Anastazja WAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 14 g
tłuszcze 63 % 27 g
węglowodany 5 % 2 g
246 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój bochenek i nadaj mu dowolny kształt.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Smażyć bochenek na suchej patelni z obu stron.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Do miski blendera ładujemy ser śmietankowy, masło i koperek. Ubij wszystko, aż będzie gładkie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Bierzemy długie paski łososia i zwijamy je w kształcie róży.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Taka róża jest uzyskiwana z paska ryby.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posmaruj Bochenek mieszanką koperkowo-serową, rozłóż różę na środku. Udekoruj kanapkę cienkimi paskami ogórka i posyp solą w razie potrzeby. Rozłóż gałązki kopru na wierzchu.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Łosoś na parze - 197   kcal/100g
  • Gotowany łosoś - 189   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 140   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g

Podobne przepisy