Sałatka owocowo-jagodowa

bardzo smaczna sałatka owocowa na świąteczny stół dla dzieci! Elegancki deser z arbuza z melonem, który jest prosty, szybki i zawsze pyszny!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 88 % 7 g
29 kcal
IG: 14 / 43 / 43

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Obierz arbuza i melona, usuń nasiona z miąższu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obrany miąższ arbuza pokroić w kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obrany miąższ melona również kroimy w kostkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Kostki melona, arbuza i...

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozłóż winogrona w wygodnym pojemniku w równych warstwach.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż naszą sałatkę owocową w salaterkach i pobierz próbkę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Smacznego dla wszystkich!

bardzo smaczna sałatka owocowa z arbuza z melonem na świątecznym stole dla dzieci!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Melon "kantalupa" - 19   kcal/100g
  • Melon "kołchoźnica" - 28   kcal/100g
  • Winogrona - 65   kcal/100g
  • Arbuz - 25   kcal/100g
  • Porzeczka czerwona - 39   kcal/100g

Podobne przepisy