Sałatka z tuńczykiem, kapustą pekińską i pomidorami

pyszna, zdrowa i szybka w przygotowaniu sałatka. Zwracam uwagę na bardzo prostą i zdrową sałatkę z tuńczykiem w puszce, kapustą pekińską i pomidorami. Ta zdrowa, niskokaloryczna sałatka jest bogata w białko i białko, idealna zarówno na obiad, jak i na świąteczny stół.
Natalia WasilenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 7 g
tłuszcze 35 % 6 g
węglowodany 24 % 4 g
90 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

umyj liście kapusty pekińskiej, osusz i pokrój w małe paski. Przełóż kapustę do salaterki i ugniataj rękami. Pokrój pomidory na małe kawałki. Otwórz puszkę tuńczyka w puszce, odcedź nadmiar płynu i dodaj tuńczyka do salaterki. Przygotuj sos: wymieszaj olej roślinny, sos sojowy i pieprz, dokładnie wymieszaj i dopraw sałatkę gotowym dressingiem. W razie potrzeby udekoruj gotową sałatkę ziołami. Sałatka z tuńczykiem w puszce, kapustą pekińską i pomidorami jest gotowa! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Kapusta pekińska - 16   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96   kcal/100g

Podobne przepisy