Sałatka z tuńczykiem, kapustą pekińską i pomidorami
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
umyj liście kapusty pekińskiej, osusz i pokrój w małe paski. Przełóż kapustę do salaterki i ugniataj rękami. Pokrój pomidory na małe kawałki. Otwórz puszkę tuńczyka w puszce, odcedź nadmiar płynu i dodaj tuńczyka do salaterki. Przygotuj sos: wymieszaj olej roślinny, sos sojowy i pieprz, dokładnie wymieszaj i dopraw sałatkę gotowym dressingiem. W razie potrzeby udekoruj gotową sałatkę ziołami. Sałatka z tuńczykiem w puszce, kapustą pekińską i pomidorami jest gotowa! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96 kcal/100g