surowa adjika z chrzanem i pomidorami na zimę
skład / składniki
35
porcje:
gotowanie krok po kroku
umyj, oczyść i zmiel wszystkie składniki za pomocą blendera lub maszynki do mięsa. Dodaj sól, cukier, ocet do gotowej Adjiki, zapakuj w słoiki. Otrzymaną Adjikę przechowuj w lodówce na surowo. Surowa adjika z chrzanem to bardzo smaczna i zdrowa przyprawa do dań mięsnych!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Chrzanów - 49 kcal/100g
- Chrzan tarty z cytryną - 117 kcal/100g
- Chrzan tarty z czosnkiem - 72 kcal/100g
- Chrzan tarty stołowy - 117 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g