surowa adjika z chrzanem i pomidorami na zimę

pyszna i aromatyczna przyprawa do mięsa na zimę. Proponuję przygotować pyszną i aromatyczną przyprawę na zimę-surową adżikę z chrzanem, która jest szybko przygotowywana, a także szybko spożywana.
Natalia WasilenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 88 % 7 g
37 kcal
IG: 75 / 0 / 25

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Umyj, oczyść i zmiel wszystkie składniki za pomocą blendera lub maszynki do mięsa.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj sól, cukier, ocet do gotowej Adjiki, zapakuj w słoiki. Otrzymaną Adjikę przechowuj w lodówce na surowo.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Surowa adjika z chrzanem to bardzo smaczna i zdrowa przyprawa do dań mięsnych!

umyj, oczyść i zmiel wszystkie składniki za pomocą blendera lub maszynki do mięsa. Dodaj sól, cukier, ocet do gotowej Adjiki, zapakuj w słoiki. Otrzymaną Adjikę przechowuj w lodówce na surowo. Surowa adjika z chrzanem to bardzo smaczna i zdrowa przyprawa do dań mięsnych!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Chrzanów - 49   kcal/100g
  • Chrzan tarty z cytryną - 117   kcal/100g
  • Chrzan tarty z czosnkiem - 72   kcal/100g
  • Chrzan tarty stołowy - 117   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy