letnia przekąska pomidory po koreańsku

letnia przekąska pomidory w stylu koreańskim to tylko przejadanie się! Przygotujmy! Nadaje się jako przystawka warzywna do każdego przystawki, mięsa lub ryby.
Natalia WasilenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 31 % 4 g
węglowodany 62 % 8 g
68 kcal
IG: 57 / 0 / 43

metoda gotowania

czas gotowania: 4 h 20 min

pieprz, czosnek, czerwona ostra papryka 2 szt., przekręć na maszynce do mięsa. Wymieszaj, dodaj sól, cukier, ocet i olej roślinny, jeszcze raz wszystko dobrze wymieszaj. Pokrój warzywa. Ułóż warstwy w 3-litrowym słoiku: pomidory, następnie mieszankę warzyw, zioła. Zamknij słoik pokrywką i wstaw do lodówki do góry nogami na szyi, po 4 godzinach odwróć do zwykłej pozycji.

pomidory w stylu koreańskim są gotowe! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy