pikantne ogórki po koreańsku

pikantne Koreańskie ogórki to przepyszna przekąska. Różnorodność kuchni koreańskiej zadziwia wyobraźnię nawet szlachetnego smakosza. Istnieje wiele przepisów na gotowanie ogórków w kuchni koreańskiej, a każdy przepis jest wyjątkowy. To tylko na pierwszy rzut oka wydaje się, że podstawą kuchni koreańskiej są ostre przyprawy. Koneserzy potwierdzą, że każde danie ma swój własny, niepowtarzalny smak. Pikantne Koreańskie ogórki to przepyszna przekąska, z bogatym pikantnym smakiem prażonych nasion sezamu i odpowiednimi proporcjami przypraw.Smacznego!

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 2 g
tłuszcze 18 % 3 g
węglowodany 71 % 12 g
67 kcal
IG: 85 / 0 / 15

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

1. Pokrój każdy ogórek wzdłuż owocu i pokrój w półpierścienie. Pokrój cebulę w półpierścienie. Pokrój zieloną cebulę w pierścienie, drobno posiekaj czosnek.
2. Umieść ogórki, cebulę, czosnek w głębokiej misce. Dodaj sos sojowy, olej sezamowy, chili, cukier i prażone nasiona & nbsp;sezamu, wszystko dokładnie wymieszaj. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Olej sezamowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy