klarowny bulion po florencku

delikatny, lekki i pyszny bulion pochodzi z Włoch! Delikatny, smaczny, lekki i łatwy do przygotowania klarowny bulion w stylu florenckim, którego kulinarny przepis zabrałem od mojego kolegi z pracy. Odnosi się, jak sama nazwa wskazuje, do kuchni włoskiej. Idealnie nadają się do rozpoczęcia obfitych obiadów z kotletami, klopsikami, stekami i innymi daniami mięsnymi. Ten posiłek jest również świetny dla osoby wracającej do zdrowia lub chorej, z całkowitym lub częściowym brakiem apetytu. Dzieci w tym naczyniu lubią obecność jajek (oczywiście tych, którzy w zasadzie je kochają).
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 3 g
tłuszcze 57 % 4 g
węglowodany 0 % 0 g
41 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.


jajka przygotowujemy jak na omlet, czyli ubijamy na talerzu, dodając sól, a także posiekany szpinak i ser puree na drobnej tarce (odpowiednia jest każda twarda odmiana). Smażyć na patelni w oleju, jak każda jajecznica, w całej warstwie. Następnie wyjmujemy na deskę do krojenia, pozwalamy lekko ostygnąć i kroimy w cienkie paski o długości 4-5 cm, wlewamy gotowy bulion mięsny do talerzy i dodajemy omlet ze szpinakiem. Dodatkowo każdą porcję można posypać tartym serem. I możesz podawać ze śmietaną lub majonezem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Szpinak - 22   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy