bulion mięsny to podstawa

ten przepis ujawni sekrety pysznych zup.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 69 % 9 g
tłuszcze 23 % 3 g
węglowodany 8 % 1 g
66 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.

proporcje zawarte w kulinarnym przepisie na bulion mięsny-podstawy z kuchni rosyjskiej, oczywiście nie są przeznaczone do jednej procedury gotowania. Oczywiście pod warunkiem, że Twoja rodzina nie składa się z ośmiu lub więcej osób. Zaletą bulionów, które są częścią innych potraw, jest to, że można je stosować, gdy zajdzie taka potrzeba. I przechowywać w lodówce, ale nie za długo, ponieważ nasze nieprzygotowane jedzenie może po prostu zakwasić. Trzy dni to całkiem normalny okres.
pokrój mięso na kawałki i pokrój kości na mniejsze kawałki. Dokładnie umyj wszystkie warzywa i korzenie i pokrój w plastry, z wyjątkiem cebuli i czosnku. Używamy ich w całości. Kości wraz z cebulami układamy na gorącej blasze do pieczenia i pieczemy w piekarniku w temperaturze około 220 stopni. Zajmie to około godziny, może godzinę i dwadzieścia minut. Układamy kości z cebulą w dużym rondlu, wysyłamy tam kawałki mięsa, napełniamy wodą (4,5 l). Doprowadź wszystko do wrzenia, a następnie wlej szklankę wody. Pamiętaj, aby usunąć utworzoną piankę.
zeskrob tłuszcz pozostały na blasze do pieczenia, rozcieńcz szklanką wody i zagotuj w osobnym rondlu. Następnie wlej płyn do naszego bulionu, po odcedzeniu. Wszystkie przygotowane warzywa i korzenie wkładamy do rondla i gotujemy na bardzo małym ogniu przez trzy godziny. Filtruj, wlej do słoików (wygodniej jest przechowywać), przykryj lnianą serwetką (aby "oddychać"), ostudź, a następnie schowaj w lodówce.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Pory - 33   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kości wołowe - 105   kcal/100g

Podobne przepisy