zupa mięsna z pigwy

podczas jesiennej złej pogody zupa z pigwy pomoże Ci się rozweselić!
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 5 g
tłuszcze 18 % 3 g
węglowodany 53 % 9 g
82 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Gotuj bulion wołowy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gotujemy pigwę w syropie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podsmaż cebulę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój wołowinę na kawałki.Włóż wszystkie składniki do bulionu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
nadeszła jesień i na Kaukazie pigwa Dojrzała we wszystkich ogrodach. Sama pigwa wcale nie jest jedzeniem. Sztywna, lepka. Chociaż wygląda jak jabłko, jedzenie go na surowo nie jest smaczne. Jesteśmy przyzwyczajeni do pieczenia pigwy lub robienia z niej dżemu. Ale na Kaukazie i Azji Środkowej umieszcza się go w wielu potrawach. Nie licz przepisów kulinarnych z pigwą. I pilaw, i ciasta ... a nawet zupy. Jadłeś taką zupę?
gotuj bulion wołowy, po oczyszczeniu go z folii. Pamiętaj, aby usunąć pianę. Gotową wołowinę kroimy na kawałki i filtrujemy bulion.
przygotuj pigwę. Musimy go pokroić w plasterki bez obierania, ale pamiętaj, aby usunąć rdzeń. Następnie gotuj z cukrem, aż będzie przezroczysty i miękki.
drobno posiekaj cebulę i smaż na roztopionym maśle na złoty kolor. A potem wkładamy wszystko do gorącego bulionu. Cebula, kawałki mięsa, grubo posiekane ziemniaki, sól i pieprz. A także gotowaną pigwę wraz z sokiem. I gotuj wszystko, aż ziemniaki będą gotowe.
podawaj zupę do stołu, posypując porcję drobno posiekaną natką pietruszki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Pigwa - 40   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Ghee - 892   kcal/100g

Podobne przepisy