skład / składniki
metoda gotowania
bierzemy dobrze obrane udka wołowe lub jagnięce. Spalony, zeskrobany, dokładnie umyty i pokrojony na kawałki. Wszystko jest takie samo, jakbyśmy gotowali galaretkę. Przygotowane nogi wkładamy do zimnej wody i zmieniamy wodę co dwie do trzech godzin. Następnie ponownie myjemy nogi i wkładamy je do wąskiej patelni, aby powierzchnia parowania wody była mniejsza. Poziom wody w garnku powinien znajdować się 20 centymetrów nad produktem. Gotuj hash bez soli. Po ugotowaniu usuń pianę i zmniejsz ogień, aby nie było gwałtownego wrzenia. Podczas gotowania usuwamy wyskakujący tłuszcz w osobnym pojemniku, nadal nam się przyda.
podczas gotowania dodaj flaki do garnka i gotuj wszystko, aż będzie całkowicie ugotowane. Dopóki mięso nóg nie zacznie łatwo oddzielać się od kości. Pięć minut przed podaniem wlej tłuszcz do tłuszczu, który usunęliśmy podczas gotowania. Hash serwuje bardzo! Gorący.
jeszcze na stole kładziemy sól, pokruszony czosnek rozcieńczony bulionem, rzodkiewkę i oczywiście chleb pita.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Golonki wołowe - 187 kcal/100g
- Flaki - 97 kcal/100g