Zupa Rzymska

Europejska zupa i pyszne jedzenie i oszczędność cennego czasu! Tego absolutnie niesamowitego przepisu kulinarnego (kuchnia włoska) nauczyłem się od jednej z moich przyjaciółek. W jej życiu był okres, w którym czas na gotowanie w domu był katastrofalnie krótki, więc zbierała ciekawe przepisy, które nie wymagały dużo czasu na gotowanie. Rzymska zupa pod tym względem pobiła wszelkie rekordy, tak napchała ją ręką, że udało jej się ugotować ją w ciągu dwudziestu minut od siły. Idealne jedzenie dla tych, którzy cenią swój czas, ale lubią jeść pyszne. Te proporcje są przeznaczone dla dwóch osób. Jeśli musisz nakarmić większą liczbę osób, weź więcej składników.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 6 g
tłuszcze 43 % 9 g
węglowodany 29 % 6 g
102 kcal
IG: 33 / 0 / 67

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
drobno posiekaj cebulę, czosnek można przepuścić przez prasę czosnkową. Powstałą mieszaninę lekko rozcieńczamy przegotowaną wodą. Małe kromki chleba pszennego zanurzamy w czosnku z cebulą i smażymy na patelni z olejem roślinnym (właściwie każdy jest odpowiedni, ale przepis wskazuje oliwę). Bierzemy garnki ceramiczne-w tym przypadku dwie sztuki i układamy w nich nasze grzanki. Na wierzchu zasypiamy je roztopionym serem startym na drobnej tarce. Wkładamy do piekarnika do pieczenia. Kiedy ser się rozpuści (a stanie się to za dwie lub trzy minuty), wyjmujemy garnki i wlewamy do nich wrzący bulion (możesz kurczak, możesz mięso; na przykład mój przyjaciel użył kostek bulionowych). Następnie bierzemy surowe jajko, ubijamy je widelcem i jedną ręką wlewamy do zupy cienkim strumieniem, a drugą w tym czasie mieszamy zupę. Na koniec dodajemy do potrawy przyprawy, sól (dla tych, którzy bardzo ją kochają, ponieważ sam ser topiony jest słony) i świeże zioła. Widzisz, gotowanie jest bardzo szybkie, a smak jest po prostu wspaniały. Ponadto wygląda bardzo malowniczo w doniczkach.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser"Wiola" - 307   kcal/100g
  • Chleb"darnicki" - 206   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 2 odmiany - 220   kcal/100g
  • Chleb pszenny z mąki razowej - 250   kcal/100g
  • Chleb żytni z obranej mąki - 189   kcal/100g
  • Chleb żytni z mąki tapetowej - 181   kcal/100g
  • Chleb z otrębów białkowych - 182   kcal/100g
  • Chleb pszenny białkowy - 242   kcal/100g
  • Chleb zbożowy - 231   kcal/100g
  • Chleb "doktorski" - 232   kcal/100g
  • Chleb"Orłowski" - 211   kcal/100g
  • Chleb "Ukraiński" - 213   kcal/100g
  • Bochenek prosty - 248   kcal/100g
  • Bochenek mąki najwyższej jakości - 265   kcal/100g
  • Bułki miejskie z mąki klasy i - 254   kcal/100g
  • Bułka miejska - 261   kcal/100g
  • Bułka maślana - 252   kcal/100g
  • Baranki proste - 336   kcal/100g
  • Chleb - 254   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy