kawior z dyni na zimę
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
początkowo myjemy warzywa, obieramy dynię i nasiona. Pokrój miąższ dyni na małe kostki, posiekaj cebulę i pomidory. Warzywa przygotowane w ten sposób do gotowania wkładamy do rondla. Sól i pieprz. Stawiamy na mały płomień i dusimy, od czasu do czasu mieszając, aż do całkowitego ugotowania. Kawior, na gorąco, wkładamy do wysterylizowanych słoików, zamykamy i pozostawiamy w temperaturze pokojowej, zanim ostygnie. To danie musi być chłodne.
ciesz się smakiem i naładuj się zdrowiem!
ciesz się smakiem i naładuj się zdrowiem!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g