Panna Cotta z wanilią
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki na Panna Cotta
Krok 2:
Żelatynę napełnij wodą i pozostaw do pęcznienia.
Krok 3:
Wlej śmietanę do rondla, włóż odkrytą wanilię, dodaj cukier i podpal.
Krok 4:
Doprowadzić do wrzenia. Dodaj żelatynę i poczekaj, aż się rozpuści, mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 5:
Następnie zdejmij patelnię z ognia, wyjmij wanilię ponownie wymieszaj.
Krok 6:
Mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 7:
Wlej masę do foremek i wstaw do lodówki, aż całkowicie stwardnieje. Zajmie to 2 godziny.
gdy deser się zestali, uważa się, że jest gotowy. Teraz najważniejsze jest, aby ostrożnie usunąć go z formy bez pękania. Aby to zrobić, opuszczamy każdą formę z deserem na kilka sekund do miski z gorącą wodą i szybko odwracamy ją na talerz.
aby nadać potrawie wyrafinowania, udekoruj ją listkami mięty, świeżymi jagodami lub owocami, możesz również zrobić sos czekoladowy lub po prostu posypać startą czekoladą.
to wszystko deser jest gotowy! A najtrudniejszą rzeczą jest nie jeść go, dopóki nie zamarznie!
przepis "Panna kota z wanilią" jest oryginalny i prosty, a deser będzie wspaniałym zakończeniem romantycznego wieczoru! Nie marnuj czasu – zachwyć swoich bliskich!
aby nadać potrawie wyrafinowania, udekoruj ją listkami mięty, świeżymi jagodami lub owocami, możesz również zrobić sos czekoladowy lub po prostu posypać startą czekoladą.
to wszystko deser jest gotowy! A najtrudniejszą rzeczą jest nie jeść go, dopóki nie zamarznie!
przepis "Panna kota z wanilią" jest oryginalny i prosty, a deser będzie wspaniałym zakończeniem romantycznego wieczoru! Nie marnuj czasu – zachwyć swoich bliskich!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g