Zupa z cukinii puree

lekka i zdrowa zupa to świetna opcja na lato!
NashaDashaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 1 g
tłuszcze 33 % 2 g
węglowodany 50 % 3 g
34 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.



  zupa puree z cukinii to pierwsze danie. Drobno posiekaj cebulę i marchewkę. Cukinię pokroić w kostkę.

 w dużym rondlu rozgrzej masło i podsmaż cebulę na złoty kolor. Dodaj cukinię, dopraw solą i kminkiem. Smaż przez około 5 minut, a następnie wlej bulion. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszając ciepło, gotować, aż cukinia będzie miękka. Zupa z cukinii przepis , wymagającej wystarczającego przygotowania. Nieprawidłowo wykonana cukinia jest gorzka i psuje danie, więc bądź ostrożny.

  gdy zupa będzie gotowa, użyj blendera, aby zrobić puree.

 zupę puree można podawać z posiekanymi ziołami. 


Kaloryczność produktów, możliwych w składzie dania

  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy