zupa z cukinii puree
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
zupa puree z cukinii to pierwsze danie. Drobno posiekaj cebulę i marchewkę. Cukinię pokroić w kostkę.
w dużym rondlu rozgrzej masło i podsmaż cebulę na złoty kolor. Dodaj cukinię, dopraw solą i kminkiem. Smaż przez około 5 minut, a następnie wlej bulion. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszając ciepło, gotować, aż cukinia będzie miękka. Zupa z cukinii przepis
,
wymagającej wystarczającego przygotowania. Nieprawidłowo wykonana cukinia jest gorzka i psuje danie, więc bądź ostrożny.
gdy zupa będzie gotowa, użyj blendera, aby zrobić puree.
zupę puree można podawać z posiekanymi ziołami.
Kaloryczność produktów, możliwych w składzie dania
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g