sałatka z kurczaka z winogronami
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
piersi z kurczaka natrzeć solą i pieprzem, posmarować oliwą z oliwek. Piec przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 120 stopni. Wyjmij i ostudź.
gdy mięso ostygnie, usuń skórę i kości i pokrój w kostkę. W misce wymieszaj mięso, winogrona, majonez, posiekaną bazylię i seler. Sól i pieprz do smaku i dobrze wymieszaj. Sałatka jest gotowa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Winogrona - 65 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g