skład / składniki
metoda gotowania
z określonej liczby składników owsianka jest krucha. Jeśli chcesz, aby owsianka była bardziej wilgotna, należy dodać wodę nie 1:1, ale 1: 1,5. Podczas gotowania kaszy nie można mieszać, nie zaleca się również podnoszenia pokrywki z patelni. Dopiero po określonym czasie owsiankę można sprawdzić pod kątem gotowości. Aby to zrobić, zrób to bardzo ostrożnie na boki. W gotowej owsiance nie powinno być wody. Jeśli płyn nadal pozostaje, owsiankę należy ugotować jeszcze trochę.
1. Przede wszystkim sortujemy płatki na płaskiej powierzchni roboczej. Następnie wlej go do miski.
2. Wlej litr wody do rondla, Wyślij do ognia. Doprowadzić do wrzenia.
3. Wlewamy semolinę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
4. Powstałą mieszaninę przenosi się na sito i myje wrzącą wodą. Musisz spłukać kilka razy, jeśli zboże jest bardzo zanieczyszczone, to nawet do 5 razy.
5. Następnie gotujemy wodę, w której gotujemy owsiankę. Jego ilość jest wskazana w składnikach. W razie potrzeby możesz wziąć więcej wody na nie kruchą owsiankę.
6. Następnie przenosimy czysty kawałek na patelnię. Wlać wrzącą wodę. Pozostaw na minutę, po czym spuść połowę płynu.
7. Teraz sól do smaku. Umieść patelnię na małym ogniu. Doprowadzić do wrzenia.
8. Gotuj przez 5 minut od momentu wrzenia.
rozłóż owsiankę na porcje i dopraw masłem według uznania.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Gryka kruszona - 313 kcal/100g