skład / składniki
gotowanie krok po kroku
gotuję filet z kurczaka, a następnie kroję w kostkę. Kruszę twardy ser w tych samych kostkach i kroję słodką paprykę na małe kwadraty. Przez czosnek przepuszczam czosnek. W tym czasie gotuję krakersy w piekarniku, ale możesz użyć ich również. Wszystkie składniki, z wyjątkiem krakersów, mieszam i doprawiam majonezem, a następnie wkładam sałatkę pekińską z gotowanym kurczakiem na kilka godzin do lodówki. Chłodne jedzenie posypuję krakersami i podaję do stołu. Oto przepis kulinarny, który widziałem w jednym programie telewizyjnym w przeddzień chińskiego Nowego Roku. Zapadł mi w pamięć tak bardzo, że nawet go nie nagrałem, ale od razu zapamiętałem skład. Ale dopiero niedawno ugotowałem go po raz pierwszy i byłem bardzo zadowolony z jego wyrafinowanego smaku, charakterystycznego dla dań kuchni chińskiej. Wszyscy moi przyjaciele, którzy spróbowali tej sałatki pekińskiej, natychmiast poprosili o podzielenie się przepisem kulinarnym, co zrobiłem z wielką przyjemnością. W końcu przyjemność jedzenia jest podwójnie przyjemna, jeśli w pobliżu są przyjaciele i przyjemna rozmowa. A zainteresowanie przepisem kulinarnym to prawdziwy triumf kucharza.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g