dietetyczna zupa z kurczaka z makaronem

zbilansowane danie z dostępnych produktów! Bardzo prosty przepis na szybkie przygotowanie lekkiej dietetycznej zupy z kurczaka z ziemniakami i makaronem z przyprawami, który z pewnością spodoba się wielu i mile zaskoczy wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 5 g
tłuszcze 17 % 2 g
węglowodany 42 % 5 g
54 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak bardzo szybko i łatwo zrobić dietetyczną zupę z kurczaka z warzywami i makaronem z suszonymi ziołami, która bez wątpienia spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania zbilansowanej zupy z kurczakiem w pośpiechu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować zupę, weź garnek o odpowiedniej objętości i umieść go na kuchence, a następnie wlej do niego dwie łyżki oleju roślinnego i podgrzej, a następnie włóż do rondla wstępnie drobno posiekaną jedną główkę cebuli i smaż na dużym ogniu kuchenki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój jedną średnią marchewkę w małą, losową kostkę i włóż do rondla z cebulą, a następnie wymieszaj i usmaż warzywa na dużym ogniu kuchenki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój pięćset gramów fileta z kurczaka na małe, dowolne kawałki i włóż do garnka z warzywami, a następnie wymieszaj wszystkie składniki i smaż przez pięć do siedmiu minut na dużym ogniu kuchenki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Trzy wstępnie obrane ziemniaki pokroić w małe, losowe kostki i włożyć do wspólnego rondla, a następnie wymieszać wszystkie składniki i podgrzewać ziemniaki przez dwie minuty.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej półtora litra wrzącej wody do wspólnego rondla, a następnie przykryj pokrywką i zagotuj zupę na dużym ogniu kuchenki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej sól do garnka z gotowaną zupą do smaku, jedną trzecią łyżeczki chmielu-suneli, jedną trzecią łyżeczki papryki, pół łyżeczki suszonego czosnku i wymieszaj wszystkie składniki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj liść laurowy, suszoną bazylię, natkę pietruszki, koperek do garnka z zupą do smaku, a następnie przykryj pokrywką i gotuj zupę przez dziesięć minut na minimalnym ogniu kuchenki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Po upływie czasu wlej czterdzieści gramów makaronu do garnka z zupą i gotuj zupę, aż będzie całkowicie ugotowana przez dwie minuty na minimalnym ogniu kuchenki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj zmielony czarny pieprz do garnka z gotowaną rosołem do smaku i wymieszaj wszystkie składniki.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rozlej ugotowaną rosół z makaronem i warzywami na porcjowane talerze i podawaj na stole.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na bardzo prosty i szybki przepis na przygotowanie idealnej dietetycznej zupy z kurczaka z warzywami i makaronem na nadchodzący rodzinny obiad! Pamiętaj, aby przygotować bogatą, zbilansowaną zupę z kurczakiem i makaronem z ziemniakami zgodnie z naszym przepisem, który bez wątpienia spodoba się twojej rodzinie z bliskimi ze swoimi wspaniałymi smakami! Smacznego! 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal / 100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Wermiszel - 371   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal / 100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Czosnek w proszku - 331   kcal/100g

Podobne przepisy