skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak bardzo łatwo i szybko przygotować obfitą zupę dressingową z mięsa jagnięcego i świeżej białej kapusty, która z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania pysznej bogatej zupy kuchni rosyjskiej z mięsem i warzywami.
Krok 2:
Aby przygotować bogatą kapuśniak, wlej dwa litry zimnej wody do odpowiedniego rondla, a następnie włóż do niego sześćset gramów pokrojonego na kawałki mięsa jagnięcego na kości, kawałek cebuli, a następnie przykryj patelnię pokrywką i umieść ją na kuchence, zagotuj w wysokiej temperaturze pieca.
Krok 3:
Dość drobno posiekaj jedną główkę cebuli i umieść ją na patelni umieszczonej na kuchence z dodanymi dwiema łyżkami oleju roślinnego, a następnie wymieszaj i smaż cebulę w wysokiej temperaturze pieca, aż będzie przezroczysta.
Krok 4:
Weź grubą tarkę i zetrzyj jedną średnią marchewkę, którą następnie włóż na patelnię z cebulą i mieszając, smaż warzywa w wysokiej temperaturze pieca.
Krok 5:
Dwie papryki w asortymencie pokroić w dowolne paski i włożyć do wspólnej patelni, a następnie wymieszać i smażyć warzywa w wysokiej temperaturze pieca.
Krok 6:
Pokrój jednego pomidora w małą kostkę i włóż do wspólnej patelni, a następnie wymieszaj warzywa i smaż je w wysokiej temperaturze pieca.
Krok 7:
Dodaj na patelnię z warzywami dwa ząbki czosnku przepuszczone przez prasę, pół łyżeczki chmielu-suneli, jedną trzecią łyżeczki mielonej kolendry, do smaku ostrej adżiki, a następnie wymieszaj wszystkie składniki i gotuj warzywa przez dwie minuty.
Krok 8:
Wlej suszone zioła na patelnię do smaku, dodaj liść laurowy, a następnie wymieszaj wszystkie składniki i wyłącz piec.
Krok 9:
Pokrój dwieście gramów białej kapusty w dowolne paski.
Krok 10:
Usuń powstałą pianę z bulionu mięsnego gotowanego w garnku, a następnie przykryj garnek pokrywką i kontynuuj gotowanie mięsa przez godzinę w średniej temperaturze pieca.
Krok 11:
Pokrój trzy obrane ziemniaki w małą, losową kostkę i po upływie czasu włóż do rondla, a następnie zagotuj bulion w wysokiej temperaturze pieca.
Krok 12:
Włóż wcześniej posiekaną białą kapustę do rondla i przykryj pokrywką, a następnie jeszcze raz zagotuj w wysokiej temperaturze pieca.
Krok 13:
Wlej sól do rondla do smaku, a następnie włóż do niego przygotowany sos warzywny z patelni i wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 14:
Przykryj garnek pokrywką i kontynuuj gotowanie zupy przez piętnaście do dwudziestu minut w niskiej temperaturze kuchenki, aż będzie ugotowana.
Krok 15:
Ugotowane domowe kapuśniaki wlać na porcjowane talerze i podawać ze śmietaną do smaku.
Krok 16:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na dość prosty i szybki przepis na przygotowanie zupy duszonej na patelni z mięsem jagnięcym i świeżą białą kapustą! Pamiętaj, aby przygotować obfitą i bogatą kapuśniak zgodnie z naszym przepisem i być mile zaskoczonym wspaniałym smakiem tego domowego dania na rodzinny obiad lub kolację! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal / 100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal / 100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Adjika - 59 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g