Zupa Jagnięca ze świeżą kapustą

pierwsze danie z najbardziej przystępnych cenowo produktów! Dość szybki i prosty przepis na przygotowanie bogatej zupy ze świeżej białej kapusty z mięsem jagnięcym i dressingiem warzywnym, który mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 3 g
tłuszcze 30 % 3 g
węglowodany 40 % 4 g
50 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak bardzo łatwo i szybko przygotować obfitą zupę dressingową z mięsa jagnięcego i świeżej białej kapusty, która z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania pysznej bogatej zupy kuchni rosyjskiej z mięsem i warzywami.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować bogatą kapuśniak, wlej dwa litry zimnej wody do odpowiedniego rondla, a następnie włóż do niego sześćset gramów pokrojonego na kawałki mięsa jagnięcego na kości, kawałek cebuli, a następnie przykryj patelnię pokrywką i umieść ją na kuchence, zagotuj w wysokiej temperaturze pieca.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dość drobno posiekaj jedną główkę cebuli i umieść ją na patelni umieszczonej na kuchence z dodanymi dwiema łyżkami oleju roślinnego, a następnie wymieszaj i smaż cebulę w wysokiej temperaturze pieca, aż będzie przezroczysta.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Weź grubą tarkę i zetrzyj jedną średnią marchewkę, którą następnie włóż na patelnię z cebulą i mieszając, smaż warzywa w wysokiej temperaturze pieca.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dwie papryki w asortymencie pokroić w dowolne paski i włożyć do wspólnej patelni, a następnie wymieszać i smażyć warzywa w wysokiej temperaturze pieca.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój jednego pomidora w małą kostkę i włóż do wspólnej patelni, a następnie wymieszaj warzywa i smaż je w wysokiej temperaturze pieca.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj na patelnię z warzywami dwa ząbki czosnku przepuszczone przez prasę, pół łyżeczki chmielu-suneli, jedną trzecią łyżeczki mielonej kolendry, do smaku ostrej adżiki, a następnie wymieszaj wszystkie składniki i gotuj warzywa przez dwie minuty.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej suszone zioła na patelnię do smaku, dodaj liść laurowy, a następnie wymieszaj wszystkie składniki i wyłącz piec.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pokrój dwieście gramów białej kapusty w dowolne paski.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Usuń powstałą pianę z bulionu mięsnego gotowanego w garnku, a następnie przykryj garnek pokrywką i kontynuuj gotowanie mięsa przez godzinę w średniej temperaturze pieca.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Pokrój trzy obrane ziemniaki w małą, losową kostkę i po upływie czasu włóż do rondla, a następnie zagotuj bulion w wysokiej temperaturze pieca.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Włóż wcześniej posiekaną białą kapustę do rondla i przykryj pokrywką, a następnie jeszcze raz zagotuj w wysokiej temperaturze pieca.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Wlej sól do rondla do smaku, a następnie włóż do niego przygotowany sos warzywny z patelni i wymieszaj wszystkie składniki.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Przykryj garnek pokrywką i kontynuuj gotowanie zupy przez piętnaście do dwudziestu minut w niskiej temperaturze kuchenki, aż będzie ugotowana.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Ugotowane domowe kapuśniaki wlać na porcjowane talerze i podawać ze śmietaną do smaku.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na dość prosty i szybki przepis na przygotowanie zupy duszonej na patelni z mięsem jagnięcym i świeżą białą kapustą! Pamiętaj, aby przygotować obfitą i bogatą kapuśniak zgodnie z naszym przepisem i być mile zaskoczonym wspaniałym smakiem tego domowego dania na rodzinny obiad lub kolację! Smacznego! 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal / 100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal / 100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Adjika - 59   kcal / 100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy