chuda zupa z boczniakami, warzywami i ziołami

szybkie danie z najbardziej budżetowych produktów! Bardzo prosty przepis na gęstą i satysfakcjonującą zupę grzybową z warzywami i ziołami, która mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 1 g
tłuszcze 43 % 3 g
węglowodany 43 % 3 g
38 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak bardzo szybko i łatwo przygotować obfitą zupę grzybową z warzywami i ziołami, która z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania bogatego pierwszego dania na lunch lub kolację.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować zupę, weź odpowiednią patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej około trzech łyżek oleju roślinnego i rozłóż jedną główkę wstępnie drobno posiekanej cebuli, którą następnie wymieszaj i smaż, aż będzie przezroczysta w wysokiej temperaturze pieca.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój połowę średniej marchewki w małą, losową kostkę i włóż do rondla z cebulą, a następnie wymieszaj warzywa i smaż przez dwie minuty w wysokiej temperaturze pieca.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój trzysta gramów obranych ziemniaków w małą, losową kostkę i włóż do wspólnego rondla, a następnie wymieszaj warzywa i podgrzewaj ziemniaki przez dwie minuty.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej półtora litra wody do garnka z warzywami i przykryj pokrywką, a następnie zagotuj wodę w wysokiej temperaturze pieca.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój trzysta gramów boczniaków na małe, dowolne kawałki, które można zastąpić dowolnymi grzybami do smaku.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż pokrojone grzyby do rondla z gotowaną zupą, a następnie wymieszaj wszystkie składniki i ponownie zagotuj zupę w wysokiej temperaturze pieca.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Weź małą miskę i rozbij do niej jedno jajko kurze, które następnie ubij na gładką masę i wlej do garnka z gotującą się pięciominutową zupą.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj jedną łyżkę suszonych ziół do garnka z zupą, liść laurowy, czarny pieprz, sól do smaku, a następnie przykryj garnek pokrywką i kontynuuj gotowanie zupy przez pięć do siedmiu minut w minimalnej temperaturze pieca.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ugotowaną zupę grzybową z warzywami wlać na porcjowane talerze, dodać do nich drobno posiekaną zieleninę koperkową do smaku i podawać.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na dość szybki przepis na przygotowanie bogatej, gęstej i bardzo smacznej zupy z grzybami!  Pamiętaj, aby przygotować obfitą zupę grzybową zgodnie z naszym prostym przepisem i bez wątpienia będziesz mile zaskoczony wspaniałym smakiem tego dania. Chuda, niedroga i szybka w gotowaniu zupa grzybowa to doskonale zbilansowane, pożywne danie, na które każdy może sobie pozwolić! Smacznego! 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Boczniaki marynowane - 23   kcal/100g
  • Boczniaki świeże - 38   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy