skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Jak bardzo szybko i łatwo przygotować obfitą zupę grzybową z warzywami i ziołami, która z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania bogatego pierwszego dania na lunch lub kolację.
Krok 2:

Aby przygotować zupę, weź odpowiednią patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej około trzech łyżek oleju roślinnego i rozłóż jedną główkę wstępnie drobno posiekanej cebuli, którą następnie wymieszaj i smaż, aż będzie przezroczysta w wysokiej temperaturze pieca.
Krok 3:

Pokrój połowę średniej marchewki w małą, losową kostkę i włóż do rondla z cebulą, a następnie wymieszaj warzywa i smaż przez dwie minuty w wysokiej temperaturze pieca.
Krok 4:

Pokrój trzysta gramów obranych ziemniaków w małą, losową kostkę i włóż do wspólnego rondla, a następnie wymieszaj warzywa i podgrzewaj ziemniaki przez dwie minuty.
Krok 5:

Wlej półtora litra wody do garnka z warzywami i przykryj pokrywką, a następnie zagotuj wodę w wysokiej temperaturze pieca.
Krok 6:

Pokrój trzysta gramów boczniaków na małe, dowolne kawałki, które można zastąpić dowolnymi grzybami do smaku.
Krok 7:

Włóż pokrojone grzyby do rondla z gotowaną zupą, a następnie wymieszaj wszystkie składniki i ponownie zagotuj zupę w wysokiej temperaturze pieca.
Krok 8:

Weź małą miskę i rozbij do niej jedno jajko kurze, które następnie ubij na gładką masę i wlej do garnka z gotującą się pięciominutową zupą.
Krok 9:

Dodaj jedną łyżkę suszonych ziół do garnka z zupą, liść laurowy, czarny pieprz, sól do smaku, a następnie przykryj garnek pokrywką i kontynuuj gotowanie zupy przez pięć do siedmiu minut w minimalnej temperaturze pieca.
Krok 10:

Ugotowaną zupę grzybową z warzywami wlać na porcjowane talerze, dodać do nich drobno posiekaną zieleninę koperkową do smaku i podawać.
Krok 11:

Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na dość szybki przepis na przygotowanie bogatej, gęstej i bardzo smacznej zupy z grzybami! Pamiętaj, aby przygotować obfitą zupę grzybową zgodnie z naszym prostym przepisem i bez wątpienia będziesz mile zaskoczony wspaniałym smakiem tego dania. Chuda, niedroga i szybka w gotowaniu zupa grzybowa to doskonale zbilansowane, pożywne danie, na które każdy może sobie pozwolić! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Boczniaki marynowane - 23 kcal/100g
- Boczniaki świeże - 38 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g


