skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak szybko i łatwo przygotować obfite chinkali z mieloną wołowiną i tłuszczem z kurczaka z przyprawami w stylu gruzińskim, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania pachnącego i soczystego klasycznego dania kuchni kaukaskiej.
Krok 2:
Aby zrobić ciasto, weź kubek i wlej do niego dwieście trzydzieści mililitrów zimnej przegotowanej wody, a następnie wlej do niego jedną łyżeczkę soli i dobrze wymieszaj.
Krok 3:
Weź obszerną miskę i drobne sito, a następnie przesiaj pięćset gramów mąki pszennej najwyższej jakości do miski i zrób nacięcie w mące, a następnie wlej osoloną wodę z kubka do miski cienkim strumieniem i zagniataj strome ciasto.
Krok 4:
Kontynuuj dobre wyrabianie ciasta w misce przez piętnaście minut.
Krok 5:
Rozłóż ciasto na stole i dokładnie ugniataj przez kolejne siedem minut, po czym włóż ciasto do celofanowej torby i włóż do zamrażarki na trzydzieści minut.
Krok 6:
Aby przygotować nadzienie, weź głęboką miskę i włóż do niej pięćset gramów wstępnie ugotowanej mielonej wołowiny z tłuszczem z ogona.
Krok 7:
Weź drobną tarkę i zetrzyj jeden ząbek czosnku, a następnie na grubej tarce zetrzyj jedną średnią główkę cebuli i włóż do miski z mielonym mięsem, a następnie dodaj do niej jedną łyżeczkę mieszanki mielonej papryki, jedną trzecią łyżeczki ostrego chili i wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 8:
Nie posiekaj zbyt drobno pięćdziesięciu gramów świeżej kolendry, a następnie włóż ją do miski z mięsem mielonym i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 9:
W częściach wlej pięćset mililitrów zimnej przegotowanej wody do miski z mięsem mielonym i bardzo dobrze wymieszaj wszystkie składniki przez pięć minut, aż uzyskasz jednorodne mięso mielone o pożądanej konsystencji.
Krok 10:
Po upływie czasu wyjmij ciasto z lodówki i ugniataj na stole, a następnie podziel je na dziewiętnaście mniej więcej identycznych części o wadze około czterdziestu gramów.
Krok 11:
Weź wałek do ciasta i rozwałkuj każdy kęs ciasta wałkiem do ciasta o grubości dwóch milimetrów.
Krok 12:
Weź mały talerz i połóż na nim tortillę, a następnie rozłóż jedną łyżkę mielonego mięsa z przyprawami na tortilli.
Krok 13:
Złóż ciasto wokół nadzienia w fałdy i spróbuj zrobić około osiemnastu zestawów.
Krok 14:
Wypuść powietrze i uformuj chinkali, które następnie połóż na stole..
Krok 15:
Aby ugotować, wlej wymaganą ilość wody do garnka umieszczonego na kuchence i zagotuj w wysokiej temperaturze pieca, a następnie rozłóż chinkali i ponownie zagotuj wodę, a następnie gotuj je do pełnej gotowości przez siedem minut i połóż na talerzu.
Krok 16:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na dość prosty przepis na przygotowanie pysznych soczystych chinkali z mieloną wołowiną i tłuszczem z ogona z przyprawami w stylu gruzińskim. Pamiętaj, aby przygotować popularne danie kaukaskie według dostarczonego przez nas klasycznego przepisu i być mile zaskoczonym jego wspaniałym smakiem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g