chinkali z mieszanym mięsem mielonym i przyprawami po gruzińsku

obfite klasyczne danie z niedrogich produktów! Dość prosty przepis na przygotowanie pachnących i soczystych chinkali z mieloną wołowiną z tłuszczem z ogona i cebulą z gruzińskimi przyprawami, które z pewnością przypadną do gustu wielu i mile zaskoczą ich wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 6 g
tłuszcze 27 % 9 g
węglowodany 55 % 18 g
180 kcal
IG: 6 / 0 / 94

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak szybko i łatwo przygotować obfite chinkali z mieloną wołowiną i tłuszczem z kurczaka z przyprawami w stylu gruzińskim, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania pachnącego i soczystego klasycznego dania kuchni kaukaskiej.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby zrobić ciasto, weź kubek i wlej do niego dwieście trzydzieści mililitrów zimnej przegotowanej wody, a następnie wlej do niego jedną łyżeczkę soli i dobrze wymieszaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Weź obszerną miskę i drobne sito, a następnie przesiaj pięćset gramów mąki pszennej najwyższej jakości do miski i zrób nacięcie w mące, a następnie wlej osoloną wodę z kubka do miski cienkim strumieniem i zagniataj strome ciasto.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Kontynuuj dobre wyrabianie ciasta w misce przez piętnaście minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozłóż ciasto na stole i dokładnie ugniataj przez kolejne siedem minut, po czym włóż ciasto do celofanowej torby i włóż do zamrażarki na trzydzieści minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Aby przygotować nadzienie, weź głęboką miskę i włóż do niej pięćset gramów wstępnie ugotowanej mielonej wołowiny z tłuszczem z ogona.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Weź drobną tarkę i zetrzyj jeden ząbek czosnku, a następnie na grubej tarce zetrzyj jedną średnią główkę cebuli i włóż do miski z mielonym mięsem, a następnie dodaj do niej jedną łyżeczkę mieszanki mielonej papryki, jedną trzecią łyżeczki ostrego chili i wymieszaj wszystkie składniki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Nie posiekaj zbyt drobno pięćdziesięciu gramów świeżej kolendry, a następnie włóż ją do miski z mięsem mielonym i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    W częściach wlej pięćset mililitrów zimnej przegotowanej wody do miski z mięsem mielonym i bardzo dobrze wymieszaj wszystkie składniki przez pięć minut, aż uzyskasz jednorodne mięso mielone o pożądanej konsystencji.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Po upływie czasu wyjmij ciasto z lodówki i ugniataj na stole, a następnie podziel je na dziewiętnaście mniej więcej identycznych części o wadze około czterdziestu gramów.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Weź wałek do ciasta i rozwałkuj każdy kęs ciasta wałkiem do ciasta o grubości dwóch milimetrów.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Weź mały talerz i połóż na nim tortillę, a następnie rozłóż jedną łyżkę mielonego mięsa z przyprawami na tortilli.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Złóż ciasto wokół nadzienia w fałdy i spróbuj zrobić około osiemnastu zestawów.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Wypuść powietrze i uformuj chinkali, które następnie połóż na stole..

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Aby ugotować, wlej wymaganą ilość wody do garnka umieszczonego na kuchence i zagotuj w wysokiej temperaturze pieca, a następnie rozłóż chinkali i ponownie zagotuj wodę, a następnie gotuj je do pełnej gotowości przez siedem minut i połóż na talerzu.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na dość prosty przepis na przygotowanie pysznych soczystych chinkali z mieloną wołowiną i tłuszczem z ogona z przyprawami w stylu gruzińskim. Pamiętaj, aby przygotować popularne danie kaukaskie według dostarczonego przez nas klasycznego przepisu i być mile zaskoczonym jego wspaniałym smakiem. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy