zupa z dyni bezmięsnej z przyprawami

szybkie danie z niedrogich produktów budżetowych! Bardzo prosty przepis na przygotowanie chudej zupy dyniowej-puree z selerem, papryką i marchewką z pomidorami, który z pewnością przypadnie do gustu wielu i mile zaskoczy wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 38 % 3 g
węglowodany 50 % 4 g
40 kcal
IG: 33 / 0 / 67

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak bardzo łatwo i szybko przygotować chudą zupę jarzynową z dyni, selera, papryki i marchwi z pomidorami, która z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania puree z zupy jarzynowej z adżiką i przyprawami.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować zupę, pokrój czterysta gramów dyni, połowę jednej marchewki, połowę jednej papryki, jedną czwartą jednej głowy cebuli, jeden pomidor i dwieście gramów selera na dość duże, dowolne kawałki..

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Weź odpowiednią patelnię lub patelnię, jak w naszym przepisie i włóż do niej posiekane warzywa, a następnie wlej czterysta mililitrów przegotowanej wody do patelni.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umieść patelnię z pokrojonymi warzywami na kuchence, a następnie przykryj ją pokrywką i zagotuj warzywa w wysokiej temperaturze pieca.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej sól do rondla z gotowanymi warzywami do smaku i wlej do niego dwie łyżki oleju roślinnego.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż do rondla z warzywami z pomidorów z dodatkiem chrzanu i czosnku z solą chrzan lub adjika do smaku.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przełącz piec na minimalną temperaturę, a następnie przykryj patelnię warzywami pokrywką i kontynuuj gotowanie przez piętnaście do dwudziestu minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Po upływie czasu dodaj przyprawy do smażenia do smaku do gotowania warzyw.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wlej suszone domowe warzywa do rondla z warzywami do smaku.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Weź blender i zmiel wszystkie składniki na patelni, aż będą gładkie.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Uzyskano piękną i aromatyczną jednorodną zupę puree o wymaganej konsystencji.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Przykryj patelnię pokrywką i umieść ją na kuchence, a następnie podgrzej gotowaną zupę puree w niskiej temperaturze kuchenki przez dwie minuty, aż będzie całkowicie ugotowana.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Przelej przygotowaną zupę puree na porcje, a następnie dodaj do niej drobno posiekane warzywa do smaku i podawaj.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na dość szybki i prosty przepis na przygotowanie niesamowicie smacznej i bardzo aromatycznej chudej zupy z różnych warzyw z adżiką i przyprawami. Zupa jarzynowa doskonale nadaje się zarówno do chudego, jak i codziennego menu, ponieważ zupy gotowane bez dodatku mięsa i nabiału są również bardzo smaczne i zdrowe! Takie Szybkie w przygotowaniu zupy budżetowe są dostępne dla każdego, zawsze okazują się bardzo lekkie i pożywne, są idealne zarówno na dni postu, jak i na dietę. Smacznego! 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Adjika - 59   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy