skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak bardzo łatwo i szybko przygotować chudą zupę jarzynową z dyni, selera, papryki i marchwi z pomidorami, która z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania puree z zupy jarzynowej z adżiką i przyprawami.
Krok 2:
Aby przygotować zupę, pokrój czterysta gramów dyni, połowę jednej marchewki, połowę jednej papryki, jedną czwartą jednej głowy cebuli, jeden pomidor i dwieście gramów selera na dość duże, dowolne kawałki..
Krok 3:
Weź odpowiednią patelnię lub patelnię, jak w naszym przepisie i włóż do niej posiekane warzywa, a następnie wlej czterysta mililitrów przegotowanej wody do patelni.
Krok 4:
Umieść patelnię z pokrojonymi warzywami na kuchence, a następnie przykryj ją pokrywką i zagotuj warzywa w wysokiej temperaturze pieca.
Krok 5:
Wlej sól do rondla z gotowanymi warzywami do smaku i wlej do niego dwie łyżki oleju roślinnego.
Krok 6:
Włóż do rondla z warzywami z pomidorów z dodatkiem chrzanu i czosnku z solą chrzan lub adjika do smaku.
Krok 7:
Przełącz piec na minimalną temperaturę, a następnie przykryj patelnię warzywami pokrywką i kontynuuj gotowanie przez piętnaście do dwudziestu minut.
Krok 8:
Po upływie czasu dodaj przyprawy do smażenia do smaku do gotowania warzyw.
Krok 9:
Wlej suszone domowe warzywa do rondla z warzywami do smaku.
Krok 10:
Weź blender i zmiel wszystkie składniki na patelni, aż będą gładkie.
Krok 11:
Uzyskano piękną i aromatyczną jednorodną zupę puree o wymaganej konsystencji.
Krok 12:
Przykryj patelnię pokrywką i umieść ją na kuchence, a następnie podgrzej gotowaną zupę puree w niskiej temperaturze kuchenki przez dwie minuty, aż będzie całkowicie ugotowana.
Krok 13:
Przelej przygotowaną zupę puree na porcje, a następnie dodaj do niej drobno posiekane warzywa do smaku i podawaj.
Krok 14:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na dość szybki i prosty przepis na przygotowanie niesamowicie smacznej i bardzo aromatycznej chudej zupy z różnych warzyw z adżiką i przyprawami. Zupa jarzynowa doskonale nadaje się zarówno do chudego, jak i codziennego menu, ponieważ zupy gotowane bez dodatku mięsa i nabiału są również bardzo smaczne i zdrowe! Takie Szybkie w przygotowaniu zupy budżetowe są dostępne dla każdego, zawsze okazują się bardzo lekkie i pożywne, są idealne zarówno na dni postu, jak i na dietę. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Adjika - 59 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g