skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak bardzo szybko i łatwo przygotować aromatyczną pikantną zupę z dressingiem warzywnym i kiełbasą w asortymencie, który z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do szybkiego przygotowania lekkiej mieszanki z podrobami.
Krok 2:
Aby przygotować sos warzywny do zupy, dość drobno posiekaj jedną główkę cebuli, a następnie umieść patelnię na kuchence i włóż do niej posiekaną cebulę, a następnie wlej do niej dwie lub trzy łyżki oleju roślinnego.
Krok 3:
Wytnij trzysta do czterystu gramów podrobów w asortymencie za pomocą małej, losowej kostki.
Krok 4:
Weź odpowiednią patelnię i włóż do niej całą pokrojoną kiełbasę, a następnie wymieszaj i smaż bez dodawania oleju na wysokim ogniu kuchenki.
Krok 5:
Weź grubą tarkę i zetrzyj jedną średnią marchewkę, którą następnie włóż na patelnię z cebulą i od czasu do czasu mieszając smaż warzywa przez trzy do czterech minut, aż marchewki będą miękkie.
Krok 6:
Weź grubą tarkę i zetrzyj dwa pikle, które następnie włóż do wspólnej patelni i odpowiednio mieszając warzywa, gotuj je przez około dwie minuty na średnim ogniu kuchenki.
Krok 7:
Rozłóż jedną łyżkę stołową Adjiki, jedną łyżkę koncentratu pomidorowego na patelni z warzywami i wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 8:
Wlej sto pięćdziesiąt mililitrów ogórka solanki na wspólną patelnię, a następnie przykryj pokrywką i gotuj warzywa przez siedem minut.
Krok 9:
Pokrój dziesięć do piętnastu czarnych oliwek w dowolne krążki i włóż do rondla ze smażoną kiełbasą.
Krok 10:
Włóż ugotowany sos z patelni do wspólnego garnka.
Krok 11:
Wlej gorącą przegotowaną wodę do garnka i dostosuj gęstość zupy do swoich upodobań.
Krok 12:
Wymieszaj wszystkie składniki w garnku i zagotuj zupę, a następnie dodaj do garnka liść laurowy i suszone zioła do smaku.
Krok 13:
Przykryj garnek pokrywką i pozwól ugotowanej zupie na chwilę zaparzyć się na wyłączonej kuchence.
Krok 14:
Wymieszaj i wlej ugotowaną zupę na porcje, a następnie dodaj trochę śmietany, plasterek cytryny do smaku i podawaj.
Krok 15:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na przepis na szybkie przygotowanie pysznej pikantnej zupy na lunch, która doskonale przywraca siłę i zapewnia doskonałe samopoczucie po długich wakacjach! Przygotowany w pośpiechu lekki i aromatyczny a la solanka z podrobami bez wątpienia przywróci do pełnego życia każdego, kto przesadził w święta z alkoholem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Kiełbasa z tłuszczem - 436 kcal/100g
- Kiełbasa wieprzowa - 274 kcal/100g
- Kiełbasa cielęca - 316 kcal/100g
- Mięso suszone - 264 kcal/100g
- Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265 kcal/100g
- Mortadella - 345 kcal/100g
- Kiełbasa osobna - 232 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa cielęca - 343 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Adjika - 59 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Solanka - 1 kcal/100g