Szybka zupa z dressingiem warzywnym i kiełbasą

pikantne danie z najtańszych produktów! Dość prosty przepis na przygotowanie lekkiej i aromatycznej zupy na lunch z dressingiem warzywnym i kiełbasą w asortymencie, który z pewnością spodoba się wielu i mile zaskoczy wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 7 g
tłuszcze 63 % 17 g
węglowodany 11 % 3 g
188 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak bardzo szybko i łatwo przygotować aromatyczną pikantną zupę z dressingiem warzywnym i kiełbasą w asortymencie, który z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do szybkiego przygotowania lekkiej mieszanki z podrobami.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować sos warzywny do zupy, dość drobno posiekaj jedną główkę cebuli, a następnie umieść patelnię na kuchence i włóż do niej posiekaną cebulę, a następnie wlej do niej dwie lub trzy łyżki oleju roślinnego.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wytnij trzysta do czterystu gramów podrobów w asortymencie za pomocą małej, losowej kostki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Weź odpowiednią patelnię i włóż do niej całą pokrojoną kiełbasę, a następnie wymieszaj i smaż bez dodawania oleju na wysokim ogniu kuchenki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Weź grubą tarkę i zetrzyj jedną średnią marchewkę, którą następnie włóż na patelnię z cebulą i od czasu do czasu mieszając smaż warzywa przez trzy do czterech minut, aż marchewki będą miękkie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Weź grubą tarkę i zetrzyj dwa pikle, które następnie włóż do wspólnej patelni i odpowiednio mieszając warzywa, gotuj je przez około dwie minuty na średnim ogniu kuchenki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż jedną łyżkę stołową Adjiki, jedną łyżkę koncentratu pomidorowego na patelni z warzywami i wymieszaj wszystkie składniki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej sto pięćdziesiąt mililitrów ogórka solanki na wspólną patelnię, a następnie przykryj pokrywką i gotuj warzywa przez siedem minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pokrój dziesięć do piętnastu czarnych oliwek w dowolne krążki i włóż do rondla ze smażoną kiełbasą.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Włóż ugotowany sos z patelni do wspólnego garnka.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wlej gorącą przegotowaną wodę do garnka i dostosuj gęstość zupy do swoich upodobań.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wymieszaj wszystkie składniki w garnku i zagotuj zupę, a następnie dodaj do garnka liść laurowy i suszone zioła do smaku.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Przykryj garnek pokrywką i pozwól ugotowanej zupie na chwilę zaparzyć się na wyłączonej kuchence.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Wymieszaj i wlej ugotowaną zupę na porcje, a następnie dodaj trochę śmietany, plasterek cytryny do smaku i podawaj.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na przepis na szybkie przygotowanie pysznej pikantnej zupy na lunch, która doskonale przywraca siłę i zapewnia doskonałe samopoczucie po długich wakacjach! Przygotowany w pośpiechu lekki i aromatyczny a la solanka z podrobami bez wątpienia przywróci do pełnego życia każdego, kto przesadził w święta z alkoholem. Smacznego! 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Kiełbasa z tłuszczem - 436   kcal/100g
  • Kiełbasa wieprzowa - 274   kcal/100g
  • Kiełbasa cielęca - 316   kcal/100g
  • Mięso suszone - 264   kcal/100g
  • Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265   kcal/100g
  • Mortadella - 345   kcal/100g
  • Kiełbasa osobna - 232   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa cielęca - 343   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Adjika - 59   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pikle - 11   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Solanka - 1   kcal/100g

Podobne przepisy