galaretka z wołowiną i kurczakiem po syberyjsku

składa się z prostych i niedrogich składników dla każdego! Dość prosty przepis na przygotowanie obfitego świątecznego galaretki z gotowanej wołowiny z kurczakiem i wołowiną, który mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 53 % 9 g
tłuszcze 47 % 8 g
węglowodany 0 % 0 g
103 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak po prostu przygotować obfite, zrównoważone galaretki z kurczakiem i wołowiną w stylu syberyjskim, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania domowego holdsa na świąteczny i noworoczny stół.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować galaretkę, dobrze oczyść łyczek wołowy i spłucz jednym kilogramem mięsa z kurczaka i jednym kilogramem mięsa wołowego, a następnie weź obszerną patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie włóż do niej mięso, dodaj do patelni jedną obraną marchewkę i jedną pokrojoną na pół Nie obraną główkę cebuli dla smaku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej wymaganą ilość wody do wspólnego garnka, który powinien całkowicie zakryć mięso, a następnie przykryj garnek pokrywką i zagotuj wodę na dużym ogniu kuchenki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Usuń pianę utworzoną w rondlu z gotowanego bulionu, a następnie dodaj do niego dziesięć groszków czarnego pieprzu, trzy liście laurowe i gotuj mięso przez cztery godziny na ogniu kuchenki nieco poniżej średniej.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Po czterech godzinach wlej sól do rondla do smaku i wymieszaj wszystkie składniki, a następnie przykryj pokrywką i kontynuuj gotowanie mięsa przez kolejne piętnaście do dwudziestu minut, aż będzie całkowicie ugotowane na średnim ogniu kuchenki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Po upływie czasu rozłóż mięso z marchewką i cebulą z patelni na dużym naczyniu, a następnie dobrze je zdemontuj i usuń wszystkie kości.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ugotowane mięso pokroić w małą, losową kostkę i ułożyć w dużej formie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Weź drobny durszlak i ustaw na dużej misce, a następnie przykryj gazą złożoną z kilku warstw i odcedź przygotowany bulion z patelni.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj do formy z mięsem drobno posiekane cztery ząbki czosnku i zmielony czarny pieprz do smaku.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w formie.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rozłóż dość dużą ilość mięsa na małych salaterkach i równomiernie rozprowadź.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Rozłóż mięso w dużej formie równomierną warstwą.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Ugotowany bulion wlej do salaterek, wlej do dużej formy, aby całkowicie zakryła mięso.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Umieść miski sałatkowe z kształtem w chłodnym miejscu na kilka godzin, aby galaretka całkowicie zamarzła.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Gotowaną galaretkę z mięsem wołowym i kurczakiem podajemy do świątecznego stołu z musztardą lub chrzanem do smaku. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na dość prosty przepis na przygotowanie nienagannie zbilansowanego i idealnie grubego galaretki na świąteczny stół w stylu syberyjskim! Pamiętaj, aby ugotować świąteczną galaretkę według naszego przepisu z gotowanej wołowiny z kurczakiem, mięsem wołowym i będziesz mile zaskoczony smakiem tego wspaniałego domowego Dania! Smacznego! 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Wołowina-polędwica (stek) - 189   kcal/100g
  • Wołowina-polędwica (rostbef) - 381   kcal/100g
  • Golonki wołowe - 187   kcal/100g

Podobne przepisy