skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak po prostu przygotować obfite, zrównoważone galaretki z kurczakiem i wołowiną w stylu syberyjskim, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania domowego holdsa na świąteczny i noworoczny stół.
Krok 2:
Aby przygotować galaretkę, dobrze oczyść łyczek wołowy i spłucz jednym kilogramem mięsa z kurczaka i jednym kilogramem mięsa wołowego, a następnie weź obszerną patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie włóż do niej mięso, dodaj do patelni jedną obraną marchewkę i jedną pokrojoną na pół Nie obraną główkę cebuli dla smaku.
Krok 3:
Wlej wymaganą ilość wody do wspólnego garnka, który powinien całkowicie zakryć mięso, a następnie przykryj garnek pokrywką i zagotuj wodę na dużym ogniu kuchenki.
Krok 4:
Usuń pianę utworzoną w rondlu z gotowanego bulionu, a następnie dodaj do niego dziesięć groszków czarnego pieprzu, trzy liście laurowe i gotuj mięso przez cztery godziny na ogniu kuchenki nieco poniżej średniej.
Krok 5:
Po czterech godzinach wlej sól do rondla do smaku i wymieszaj wszystkie składniki, a następnie przykryj pokrywką i kontynuuj gotowanie mięsa przez kolejne piętnaście do dwudziestu minut, aż będzie całkowicie ugotowane na średnim ogniu kuchenki.
Krok 6:
Po upływie czasu rozłóż mięso z marchewką i cebulą z patelni na dużym naczyniu, a następnie dobrze je zdemontuj i usuń wszystkie kości.
Krok 7:
Ugotowane mięso pokroić w małą, losową kostkę i ułożyć w dużej formie.
Krok 8:
Weź drobny durszlak i ustaw na dużej misce, a następnie przykryj gazą złożoną z kilku warstw i odcedź przygotowany bulion z patelni.
Krok 9:
Dodaj do formy z mięsem drobno posiekane cztery ząbki czosnku i zmielony czarny pieprz do smaku.
Krok 10:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w formie.
Krok 11:
Rozłóż dość dużą ilość mięsa na małych salaterkach i równomiernie rozprowadź.
Krok 12:
Rozłóż mięso w dużej formie równomierną warstwą.
Krok 13:
Ugotowany bulion wlej do salaterek, wlej do dużej formy, aby całkowicie zakryła mięso.
Krok 14:
Umieść miski sałatkowe z kształtem w chłodnym miejscu na kilka godzin, aby galaretka całkowicie zamarzła.
Krok 15:
Gotowaną galaretkę z mięsem wołowym i kurczakiem podajemy do świątecznego stołu z musztardą lub chrzanem do smaku. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na dość prosty przepis na przygotowanie nienagannie zbilansowanego i idealnie grubego galaretki na świąteczny stół w stylu syberyjskim! Pamiętaj, aby ugotować świąteczną galaretkę według naszego przepisu z gotowanej wołowiny z kurczakiem, mięsem wołowym i będziesz mile zaskoczony smakiem tego wspaniałego domowego Dania! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wołowina-polędwica (stek) - 189 kcal/100g
- Wołowina-polędwica (rostbef) - 381 kcal/100g
- Golonki wołowe - 187 kcal/100g