skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak łatwo i szybko przygotować obfitą sałatkę Olivier z gotowanymi warzywami i wołowiną w sosie, który z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania oryginalnej klasycznej sałatki na świątecznym stole.
Krok 2:
Aby przygotować sałatkę, weź połowę małej główki cebuli i posiekaj ją bardzo drobno, a następnie włóż posiekaną cebulę do małej miski i zalej ją wrzącą wodą, aby nie była gorzka i stała się bardziej miękka.
Krok 3:
Pokrój czterysta pięćdziesiąt gramów gotowanych ziemniaków w drobną kostkę, a następnie weź obszerną miskę i włóż do niej ziemniaki.
Krok 4:
Pokrój jedną średnią gotowaną marchewkę w drobną kostkę i włóż do wspólnej miski.
Krok 5:
Pokrój dwieście gramów pikli w drobną kostkę i włóż je do wspólnej miski.
Krok 6:
Pokrój dwa duże ugotowane jaja kurze w drobną kostkę i włóż również do wspólnej miski.
Krok 7:
Weź drobny sitko i spuść przez niego wodę z cebuli, a następnie opłucz cebulę pod zimną bieżącą wodą.
Krok 8:
Trzysta gramów gotowanej wołowiny pokroić w drobną kostkę i włożyć do wspólnej miski.
Krok 9:
Rozłóż cztery łyżki konserwowanego zielonego groszku i umytą cebulę we wspólnej misce.
Krok 10:
Aby przygotować sos do sosu, włóż sto gramów majonezu do małej miski, a następnie dodaj do niej sto gramów 20% kwaśnej śmietany, jedną niepełną łyżeczkę gotowej musztardy i dobrze wymieszaj wszystkie składniki, aż będą gładkie.
Krok 11:
Ugotowany sos włożyć do wspólnej miski, a następnie dodać do smaku drobno posiekaną zieleninę koperkową i mieszankę mielonej czerni z czerwoną papryką.
Krok 12:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 13:
Weź małą kokilkę i połóż na talerzu do serwowania, a następnie napełnij ją gotowaną sałatką i lekko zagęść łyżką.
Krok 14:
Posyp sałatkę odrobiną drobno posiekanego koperku i udekoruj połową pomidora koktajlowego na wierzchu.
Krok 15:
Bardzo ostrożnie zdejmij kokilkę i podawaj przygotowaną sałatkę Olivier na świątecznym stole.
Krok 16:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na szybki i dość prosty przepis na przygotowanie obfitej sałatki Olivier z warzywami i mięsem,która zawsze będzie bardzo poszukiwana i bez wątpienia spodoba się wielu! Polecam przygotować i podać tę obfitą oryginalną sałatkę, która ma nienaganne właściwości smakowe, na świątecznym i noworocznym stole! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal / 100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal / 100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal / 100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Wołowina-polędwica (stek) - 189 kcal/100g
- Wołowina-polędwica (rostbef) - 381 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g