gęsta zupa mięsna z dynią i mieszanką warzyw

szybkie danie z dość niedrogich produktów! Bardzo prosty przepis na obfitą gęstą zupę z wołowiną, wieprzowiną i dynią z mieszanką warzyw, która mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 2 g
17 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak bardzo łatwo i szybko przygotować gęstą i bogatą zupę mięsną z mieszanką warzyw, która z pewnością spodoba się wielu wspaniałym smakom? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania obfitej zupy z mięsem i warzywami w asortymencie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować zupę, weź odpowiedni garnek i wlej do niego jeden litr dwustu mililitrów zimnej wody, a następnie umieść garnek na kuchence i włóż do niego pięćset gramów mięsa wołowego na kości i pokrojone na kawałki mięso wieprzowe.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włącz kuchenkę na wysoką temperaturę, a następnie przykryj garnek pokrywką i zagotuj wodę, a następnie usuń powstałą pianę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozłóż ćwierć główki cebuli na patelni i kontynuuj gotowanie mięsa w minimalnej temperaturze pieca przez godzinę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój sto pięćdziesiąt gramów dyni w małą, losową kostkę, a następnie wyjmij gotowaną cebulę z patelni i włóż do niej pokrojoną na kawałki dynię.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż pięćset gramów wcześniej rozmrożonej mieszanki warzywnej do wspólnego rondla i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włącz kuchenkę na wysoką temperaturę, a następnie przykryj patelnię pokrywką i zagotuj wszystkie składniki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Po ugotowaniu Przełącz piec na minimalną temperaturę, a następnie wlej sól do rondla do smaku, dodaj do niego jedną łyżkę suszonych ziół z bazylii i pietruszki z koperkiem, dwa liście laurowe i mieszankę mielonej papryki do smaku.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wymieszaj wszystkie składniki w rondlu, a następnie przykryj pokrywką i kontynuuj gotowanie zupy w minimalnej temperaturze pieca przez piętnaście minut, aż będzie całkowicie ugotowana.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wlać gotowaną zupę mięsną z dynią i mieszanką warzywną na porcjowane talerze i podawać na lunch lub kolację do stołu.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na dość prosty przepis na przygotowanie obfitej zupy z wołowiną, wieprzowiną i dynią z mieszanką warzyw, która bez wątpienia spodoba się wielu i mile zaskoczy wspaniałym smakiem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g
  • Mrożone warzywa - 50   kcal/100g

Podobne przepisy