skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak bardzo łatwo i szybko przygotować gęstą i bogatą zupę mięsną z mieszanką warzyw, która z pewnością spodoba się wielu wspaniałym smakom? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania obfitej zupy z mięsem i warzywami w asortymencie.
Krok 2:
Aby przygotować zupę, weź odpowiedni garnek i wlej do niego jeden litr dwustu mililitrów zimnej wody, a następnie umieść garnek na kuchence i włóż do niego pięćset gramów mięsa wołowego na kości i pokrojone na kawałki mięso wieprzowe.
Krok 3:
Włącz kuchenkę na wysoką temperaturę, a następnie przykryj garnek pokrywką i zagotuj wodę, a następnie usuń powstałą pianę.
Krok 4:
Rozłóż ćwierć główki cebuli na patelni i kontynuuj gotowanie mięsa w minimalnej temperaturze pieca przez godzinę.
Krok 5:
Pokrój sto pięćdziesiąt gramów dyni w małą, losową kostkę, a następnie wyjmij gotowaną cebulę z patelni i włóż do niej pokrojoną na kawałki dynię.
Krok 6:
Włóż pięćset gramów wcześniej rozmrożonej mieszanki warzywnej do wspólnego rondla i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 7:
Włącz kuchenkę na wysoką temperaturę, a następnie przykryj patelnię pokrywką i zagotuj wszystkie składniki.
Krok 8:
Po ugotowaniu Przełącz piec na minimalną temperaturę, a następnie wlej sól do rondla do smaku, dodaj do niego jedną łyżkę suszonych ziół z bazylii i pietruszki z koperkiem, dwa liście laurowe i mieszankę mielonej papryki do smaku.
Krok 9:
Wymieszaj wszystkie składniki w rondlu, a następnie przykryj pokrywką i kontynuuj gotowanie zupy w minimalnej temperaturze pieca przez piętnaście minut, aż będzie całkowicie ugotowana.
Krok 10:
Wlać gotowaną zupę mięsną z dynią i mieszanką warzywną na porcjowane talerze i podawać na lunch lub kolację do stołu.
Krok 11:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na dość prosty przepis na przygotowanie obfitej zupy z wołowiną, wieprzowiną i dynią z mieszanką warzyw, która bez wątpienia spodoba się wielu i mile zaskoczy wspaniałym smakiem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dynia - 29 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g
- Mrożone warzywa - 50 kcal/100g