Zupa krem warzywny z grzybami i śmietaną

Szybkie gorące danie z dostępnych produktów! Bardzo prosty przepis na przygotowanie obfitej zupy puree z warzywami i pieczarkami ze śmietaną, który z pewnością spodoba się wielu i mile zaskoczy wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 2 g
tłuszcze 27 % 3 g
węglowodany 55 % 6 g
60 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak bardzo szybko i łatwo przygotować obfitą i bogatą zupę puree z warzywami i pieczarkami, którą wielu z pewnością pokocha ze względu na swój wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania pysznej kremowej zupy warzywnej z grzybami i śmietaną.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować zupę, pokrój cztery do pięciu wcześniej obranych ziemniaków w małą, losową kostkę, a następnie weź odpowiednią patelnię i włóż do niej pokrojone ziemniaki, które z kolei zalej jednym litrem wrzącej wody.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej sól do garnka z ziemniakami do smaku, a następnie przykryj pokrywką i umieść na kuchence, zagotuj na dużym ogniu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Weź patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie włóż do niej jedną łyżkę roztopionego masła, które można zastąpić masłem lub warzywami i jedną dość drobno posiekaną główką cebuli, którą następnie wymieszaj i smaż na złoty kolor.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Weź grubą tarkę i zetrzyj jedną marchewkę, którą następnie włóż na patelnię z cebulą i mieszając, smaż warzywa na dużym ogniu kuchenki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój czterysta gramów pieczarek w plastry i włóż na patelnię z warzywami, a następnie wymieszaj wszystkie składniki i smaż na dużym ogniu kuchenki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Obniż temperaturę pieca i kontynuuj gotowanie ziemniaków gotowanych w garnku przez piętnaście do dwudziestu minut, aż będą całkowicie ugotowane.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj mieszankę mielonej papryki, soli do wspólnej patelni do smaku, a następnie wymieszaj wszystkie składniki i przykryj patelnię pokrywką przez jedną do dwóch minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Usuń nadmiar bulionu warzywnego z garnka z gotowanymi ziemniakami do małej miski.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Rozłóż smażone warzywa z grzybami z patelni na patelni z gotowanymi ziemniakami.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Weź blender i zanurz go w garnku z warzywami i grzybami, a następnie zmiksuj wszystkie składniki, aż będą gładkie.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wlej dwieście mililitrów śmietany do wspólnego rondla według własnego uznania i wymieszaj wszystkie składniki.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Weź blender i zanurz go we wspólnej patelni, a następnie ponownie zmiksuj wszystkie składniki, aż będą gładkie.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Sprawdź gotowaną zupę pod kątem smaku i konsystencji, a następnie dodaj do niej, jeśli potrzebujesz trochę bulionu ziemniaczanego i wymieszaj.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Umieść garnek na kuchence i mieszając zagotuj zupę, a następnie wyjmij garnek z gotowaną zupą puree z pieca.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Przelej zupę puree na porcje, dodaj drobno posiekane warzywa z krakersami do smaku i podawaj.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na bardzo prosty i szybki przepis na przygotowanie pysznej, bardzo aromatycznej i gęstej zupy jarzynowej z grzybami. Chcesz zrobić prostą, zaskakująco delikatną i pożywną kremową zupę warzywną z pieczarkami, więc ten przepis powinien znaleźć się we własnej książce kucharskiej. Pamiętaj, aby przygotować pyszną i lekką zupę z grzybami i dodaną śmietaną według naszego przepisu, który bez wątpienia spodoba się twojej rodzinie i bliskim! Smacznego! 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ghee - 892   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy