skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak bardzo szybko i łatwo przygotować obfitą i bogatą zupę puree z warzywami i pieczarkami, którą wielu z pewnością pokocha ze względu na swój wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania pysznej kremowej zupy warzywnej z grzybami i śmietaną.
Krok 2:
Aby przygotować zupę, pokrój cztery do pięciu wcześniej obranych ziemniaków w małą, losową kostkę, a następnie weź odpowiednią patelnię i włóż do niej pokrojone ziemniaki, które z kolei zalej jednym litrem wrzącej wody.
Krok 3:
Wlej sól do garnka z ziemniakami do smaku, a następnie przykryj pokrywką i umieść na kuchence, zagotuj na dużym ogniu.
Krok 4:
Weź patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie włóż do niej jedną łyżkę roztopionego masła, które można zastąpić masłem lub warzywami i jedną dość drobno posiekaną główką cebuli, którą następnie wymieszaj i smaż na złoty kolor.
Krok 5:
Weź grubą tarkę i zetrzyj jedną marchewkę, którą następnie włóż na patelnię z cebulą i mieszając, smaż warzywa na dużym ogniu kuchenki.
Krok 6:
Pokrój czterysta gramów pieczarek w plastry i włóż na patelnię z warzywami, a następnie wymieszaj wszystkie składniki i smaż na dużym ogniu kuchenki.
Krok 7:
Obniż temperaturę pieca i kontynuuj gotowanie ziemniaków gotowanych w garnku przez piętnaście do dwudziestu minut, aż będą całkowicie ugotowane.
Krok 8:
Dodaj mieszankę mielonej papryki, soli do wspólnej patelni do smaku, a następnie wymieszaj wszystkie składniki i przykryj patelnię pokrywką przez jedną do dwóch minut.
Krok 9:
Usuń nadmiar bulionu warzywnego z garnka z gotowanymi ziemniakami do małej miski.
Krok 10:
Rozłóż smażone warzywa z grzybami z patelni na patelni z gotowanymi ziemniakami.
Krok 11:
Weź blender i zanurz go w garnku z warzywami i grzybami, a następnie zmiksuj wszystkie składniki, aż będą gładkie.
Krok 12:
Wlej dwieście mililitrów śmietany do wspólnego rondla według własnego uznania i wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 13:
Weź blender i zanurz go we wspólnej patelni, a następnie ponownie zmiksuj wszystkie składniki, aż będą gładkie.
Krok 14:
Sprawdź gotowaną zupę pod kątem smaku i konsystencji, a następnie dodaj do niej, jeśli potrzebujesz trochę bulionu ziemniaczanego i wymieszaj.
Krok 15:
Umieść garnek na kuchence i mieszając zagotuj zupę, a następnie wyjmij garnek z gotowaną zupą puree z pieca.
Krok 16:
Przelej zupę puree na porcje, dodaj drobno posiekane warzywa z krakersami do smaku i podawaj.
Krok 17:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na bardzo prosty i szybki przepis na przygotowanie pysznej, bardzo aromatycznej i gęstej zupy jarzynowej z grzybami. Chcesz zrobić prostą, zaskakująco delikatną i pożywną kremową zupę warzywną z pieczarkami, więc ten przepis powinien znaleźć się we własnej książce kucharskiej. Pamiętaj, aby przygotować pyszną i lekką zupę z grzybami i dodaną śmietaną według naszego przepisu, który bez wątpienia spodoba się twojej rodzinie i bliskim! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ghee - 892 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g