zupa rybna z warzywami z ryżem i saurą w puszkach

szybkie danie z najbardziej przystępnych cenowo produktów! Dość prosty przepis na przygotowanie obfitej zupy rybnej z naturalną saurą w puszkach i warzywami z ryżem, który z pewnością spodoba się wielu i mile zaskoczy wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 2 g
tłuszcze 20 % 2 g
węglowodany 60 % 6 g
53 kcal
IG: 67 / 33 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak bardzo szybko i dość łatwo przygotować zupę z naturalnej saury w puszkach z warzywami i ryżem, która z pewnością przypadnie do gustu wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania pysznej zupy rybnej na lunch lub kolację.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować zupę, weź trzylitrowy garnek i umieść go na kuchence, a następnie wlej trzy łyżki oleju roślinnego do garnka i podgrzej go na dużym ogniu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posiekaj dość drobno jedną główkę cebuli i włóż ją do rondla z rozgrzanym olejem roślinnym, a następnie wymieszaj i smaż cebulę na złoty kolor na dużym ogniu kuchenki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój jedną średnią marchewkę w małą, losową kostkę i włóż do rondla z cebulą, a następnie wymieszaj warzywa ze sobą i smaż je na dużym ogniu kuchenki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój trzy średniej wielkości ziemniaki na małe, dowolne kawałki i włóż do wspólnego rondla, a następnie wymieszaj warzywa ze sobą i podgrzewaj ziemniaki przez dwie minuty.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej półtora litra wrzącej wody do garnka z warzywami i wymieszaj wszystkie składniki razem, a następnie przykryj garnek pokrywką i zagotuj warzywa na dużym ogniu kuchenki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wstępnie opłucz i namocz siedemdziesiąt gramów ryżu w misce, który następnie włóż do rondla z gotowanymi warzywami, a następnie dodaj sól do smaku, wymieszaj wszystkie składniki i zagotuj zupę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż dwieście czterdzieści pięć gramów naturalnej saury w puszkach na patelni z warzywami i ryżem.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj suszony koperek, liść laurowy, czarny mielony pieprz do wspólnej patelni do smaku i wymieszaj wszystkie składniki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Przykryj garnek pokrywką, a następnie zagotuj zupę i gotuj przez dwie minuty, po czym zmniejsz ogień kuchenki do minimum i kontynuuj gotowanie zupy przez dziesięć minut, aż będzie całkowicie ugotowana.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wlej gotowaną zupę rybną z naturalnej saury w puszkach i warzywami z ryżem na porcje i podawaj.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na bardzo prosty i dość szybki przepis na obfitą zupę rybną z warzyw z ryżem i naturalną saurą w puszkach! Pamiętaj, aby przygotować pyszne danie zgodnie z naszym przepisem i będziesz mile zaskoczony wspaniałym smakiem domowej zupy z najtańszych produktów! Smacznego! 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Saura konserwowa - 88   kcal/100g

Podobne przepisy