zupa mleczna z domowym makaronem

Szybka zupa z najtańszych potraw! Bardzo prosty przepis na zupę mleczną z domowym makaronem jajecznym, który ma przydatne właściwości lecznicze, mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 3 g
tłuszcze 29 % 6 g
węglowodany 57 % 12 g
113 kcal
IG: 17 / 0 / 83

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak bardzo łatwo i szybko przygotować zupę mleczną z domowym makaronem jajecznym, który z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania domowego makaronu i zupy mlecznej.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować ciasto, weź głęboką miskę i rozbij do niej jedno jajko kurze, a następnie wlej jedną trzecią łyżeczki soli do miski i ubij jajko na gładką masę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż sto gramów mąki pszennej najwyższej jakości do miski z jajkiem kurzym w dwóch dawkach i zagniataj strome ciasto.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Kontynuuj dobre wyrabianie ciasta w misce rękami do uzyskania odpowiedniej konsystencji przez dziesięć minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Usuń powstałe gęste i jednorodne ciasto na piętnaście do dwudziestu minut w celofanowej torbie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Posyp stół odrobiną mąki pszennej najwyższej jakości i rozłóż ciasto, które następnie ugniataj rękami i rozwałkuj wałkiem do ciasta na cienką tortillę o grubości od jednego do półtora milimetra.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój powstałe ciasto na dwie równe części, a następnie ułóż je jedna na drugiej.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przeciąć dwie połówki ciasta na pół i ponownie złożyć je jedna na drugiej.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ułóż wszystkie ułożone jeden na drugim paski ciasta na pół i bardzo cienko pokrój makaron, który następnie ułóż na stole.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Weź odpowiedni garnek i umieść go na kuchence, a następnie wlej do niego w równych proporcjach trzysta mililitrów wody, trzysta mililitrów mleka, wlej sól do smaku, aby mleko się nie przypaliło i zagotuj na dużym ogniu kuchenki.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Włóż wymaganą ilość ugotowanego makaronu jajecznego do rondla z gotowanym mlekiem i ponownie zagotuj.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dodaj cukier i masło do garnka z gotowaną zupą mleczną do smaku.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Wymieszaj wszystkie składniki w rondlu i gotuj zupę przez dwie do trzech minut, aż będzie gotowa.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Gotowana dość szybko i po prostu zupa mleczna z domowym makaronem jajecznym rozlewaj na porcjowane talerze i podawaj.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na prosty i szybki przepis na zupę mleczną z domowym makaronem jajecznym, który ma przydatne właściwości lecznicze i jest doskonale przyswajalny przez ludzkie ciało dzieci i dorosłych! Pamiętaj, aby przygotować zupę mleczną z domowym makaronem zgodnie z naszym przepisem i zafundować krewnym z bliskimi, którzy bez wątpienia pokochają jej wspaniały smak! Smacznego! 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy