skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak bardzo łatwo i szybko przygotować zupę mleczną z domowym makaronem jajecznym, który z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania domowego makaronu i zupy mlecznej.
Krok 2:
Aby przygotować ciasto, weź głęboką miskę i rozbij do niej jedno jajko kurze, a następnie wlej jedną trzecią łyżeczki soli do miski i ubij jajko na gładką masę.
Krok 3:
Włóż sto gramów mąki pszennej najwyższej jakości do miski z jajkiem kurzym w dwóch dawkach i zagniataj strome ciasto.
Krok 4:
Kontynuuj dobre wyrabianie ciasta w misce rękami do uzyskania odpowiedniej konsystencji przez dziesięć minut.
Krok 5:
Usuń powstałe gęste i jednorodne ciasto na piętnaście do dwudziestu minut w celofanowej torbie.
Krok 6:
Posyp stół odrobiną mąki pszennej najwyższej jakości i rozłóż ciasto, które następnie ugniataj rękami i rozwałkuj wałkiem do ciasta na cienką tortillę o grubości od jednego do półtora milimetra.
Krok 7:
Pokrój powstałe ciasto na dwie równe części, a następnie ułóż je jedna na drugiej.
Krok 8:
Przeciąć dwie połówki ciasta na pół i ponownie złożyć je jedna na drugiej.
Krok 9:
Ułóż wszystkie ułożone jeden na drugim paski ciasta na pół i bardzo cienko pokrój makaron, który następnie ułóż na stole.
Krok 10:
Weź odpowiedni garnek i umieść go na kuchence, a następnie wlej do niego w równych proporcjach trzysta mililitrów wody, trzysta mililitrów mleka, wlej sól do smaku, aby mleko się nie przypaliło i zagotuj na dużym ogniu kuchenki.
Krok 11:
Włóż wymaganą ilość ugotowanego makaronu jajecznego do rondla z gotowanym mlekiem i ponownie zagotuj.
Krok 12:
Dodaj cukier i masło do garnka z gotowaną zupą mleczną do smaku.
Krok 13:
Wymieszaj wszystkie składniki w rondlu i gotuj zupę przez dwie do trzech minut, aż będzie gotowa.
Krok 14:
Gotowana dość szybko i po prostu zupa mleczna z domowym makaronem jajecznym rozlewaj na porcjowane talerze i podawaj.
Krok 15:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na prosty i szybki przepis na zupę mleczną z domowym makaronem jajecznym, który ma przydatne właściwości lecznicze i jest doskonale przyswajalny przez ludzkie ciało dzieci i dorosłych! Pamiętaj, aby przygotować zupę mleczną z domowym makaronem zgodnie z naszym przepisem i zafundować krewnym z bliskimi, którzy bez wątpienia pokochają jej wspaniały smak! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g