skład / składniki
gotowanie krok po kroku
1. Zagotuj 300 gr. mięso wieprzowe
2. Mąkę wymieszać z solą, dodać zimną wodę i zagnieść ciasto.
3. Smażyć drobno posiekaną cebulę na złoty kolor.
4. Wymieszaj smażoną cebulę, mleko, zioła, jajko, sól i mieszankę papryki w misce.
5. Drobno posiekaj lub posiekaj gotowane mięso w blenderze i dodaj do mieszanki mlecznej, dokładnie wymieszaj.
6. Rozwałkuj ciasto, zrób na nim kubki szklanką, przygotowując w ten sposób skanery do pierogów.
7. Podziel mieszankę mięsną na porcje i włóż do każdego skanera, mocno ściskając krawędzie . Następnie weź obie krawędzie pierogów i połącz je.
8. Ułóż pierogi na blasze do pieczenia, lekko posyp mąką, nie stykając się ze sobą i umieść w zimnym miejscu.
9. Takie pierogi z gotowym mięsem wystarczą na 10 minut gotowania.
10. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g