pierogi wieprzowe nadziewane gotowanym mięsem

Po prostu pyszne pierogi! Gorąco polecam! Jest to świetna opcja dla gospodyń domowych, które z jakiegoś powodu nie mają teraz maszynki do mięsa ani blendera, a domowe pierogi chcą gotować bez względu na wszystko. Jest to wersja pierogów nie w wersji klasycznej - z mięsem mielonym, ale z całego kawałka mięsa, drobno posiekanego w blenderze lub ręcznie. Dodatkowe składniki pozwalają & quot;skleić & quot; posiekane włókna mięsne ze smażoną cebulą i przyprawami, zawijać je porcjami w skany, a przy podawaniu zaskoczyć nadzieniem nie z mięsa mielonego, ale kawałkami aromatycznego całego mięsa.
JANORAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 9 g
tłuszcze 18 % 7 g
węglowodany 58 % 22 g
187 kcal
IG: 5 / 0 / 95

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

1. Zagotuj 300 gr. mięso wieprzowe



2. Mąkę wymieszać z solą, dodać zimną wodę i zagnieść ciasto.

3. Smażyć drobno posiekaną cebulę na złoty kolor.



4. Wymieszaj smażoną cebulę, mleko, zioła, jajko, sól i mieszankę papryki w misce.



5. Drobno posiekaj lub posiekaj gotowane mięso w blenderze i dodaj do mieszanki mlecznej, dokładnie wymieszaj.

6. Rozwałkuj ciasto, zrób na nim kubki szklanką, przygotowując w ten sposób skanery do pierogów.



7. Podziel mieszankę mięsną na porcje i włóż do każdego skanera, mocno ściskając krawędzie . Następnie weź obie krawędzie pierogów i połącz je.



8. Ułóż pierogi na blasze do pieczenia, lekko posyp mąką, nie stykając się ze sobą i umieść w zimnym miejscu.

9. Takie pierogi z gotowym mięsem wystarczą na 10 minut gotowania.



10. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy