skład / składniki
metoda gotowania
1. Wlej mleko do rondla i umieść na kuchence. Dodaj cukier waniliowy do mleka, wymieszaj i dobrze podgrzej, prawie do wrzenia.
2. W wygodnej misce wstrząśnij jajkami i dodaj do nich mąkę. Dobrze wymieszaj, aż będzie gładka. Upewnij się, że nie ma grudek.
3. Wlej mleko do masy jajecznej cienkim strumieniem, ciągle mieszając. Włóż powstałą mieszaninę do rondla.
4. Gotuj mieszaninę na najniższym ogniu, ciągle mieszając, aż zgęstnieje. Zajmie to 5-10 minut.
5. Zdejmij patelnię z ognia, dodaj masło do śmietany i mieszaj, aż masło całkowicie się rozpuści, a krem będzie gładki.
6. Wymieszaj gotowane mleko skondensowane w śmietanie łyżką lub odwrotnie-krem w skondensowanym mleku.
7. Teraz możesz smarować ciasta waflowe i zbierać ciasto waflowe, a także zapisać przepis na przyszłość. Nadaje się do wielu, wielu deserów.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g