skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty.
Krok 2:
Wymieszaj cukier z proszkiem kakaowym.
Krok 3:
Dodaj łyżkę mleka, wymieszaj.
Krok 4:
Następnie wlej resztę mleka i wymieszaj.
Krok 5:
Umieść patelnię w łaźni wodnej i mieszaj, aż całkowicie się połączą.
Krok 6:
Uzyskuje się taką jednorodną masę.
Krok 7:
Wykonujemy minimalny ogień, dodajemy masło i mieszamy, aż wszystkie składniki zostaną całkowicie połączone.
Krok 8:
Następnie dodaj mąkę..
Krok 9:
..i znowu dobrze wymieszaj.
Krok 10:
Usuń z łaźni wodnej, dodaj cukier waniliowy do woli i wymieszaj. W razie potrzeby możesz dodać posiekane orzechy.
Krok 11:
Teraz rozlejemy naszą czekoladę do foremek) możesz w jednym dużym-a będziesz tabliczką czekolady)) Zrobiłam & quot; czekoladowe foki & quot;)) lekko posmaruj foremkę masłem w środku i wlej czekoladę.
Krok 12:
Teraz musisz schłodzić formy w lodówce lub zamrażarce. Nadal wolę zamrażarkę. Stawiamy do całkowitego" chłodzenia & quot;.
Krok 13:
Dobrze schłodzone cukierki łatwo wyskakują z foremek)))
Krok 14:
Zachwyć dzieci i siebie domową mleczną czekoladą))) Smacznego!
Uwaga! Ponieważ jakość produktów jest inna dla każdego, przygotuj się na to, że będziesz musiał dodać do niej więcej suchych składników i/lub mniej płynnych dla gęstości masy. Nie potrzebowałem tego - gotowałem z produktów na liście. Obserwuj gęstość mieszanki czekoladowej przed zamrożeniem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g