bulion z podrobów rybnych przezroczysty

przejrzysty i apetyczny i bardzo przydatny szczególnie w poście. idealny do gotowania różnych potraw rybnych, a ja lubię taki bulion jeść z tłuczonymi ziemniakami, gdy jest jeszcze gorczy, wlać do filiżanki i wypić ..... smakowitość.
glavbyxAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 1 g
3 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty, które będą potrzebne.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przy głowie usuń skrzela i oczy, umyj. Włóż głowę ryby, ogon, płetwy, grzbiet lub inne odpady rybne do garnka. Połóż obraną cebulę i marchewkę, umyte warzywa.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Napełnij wodą. podpal i zagotuj, a bulion lekko się zagotuje, Zbierz pianę i pozostaw na ogniu na 2 godziny. Jeśli chcesz, aby bulion był przezroczysty, musisz nie dopuścić, aby bardzo się zagotował.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Po 2 godzinach zdejmij z ognia. filtrujemy przez sito, cały bulion jest gotowy, możesz go zjeść w ten sposób lub ugotować zupę, a także możesz go zamrozić( gdy ostygnie, wlać do torebek i włożyć do zamrażarki) i użyć w razie potrzeby. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy