bulion z podrobów rybnych przezroczysty
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty, które będą potrzebne.
Krok 2:
Przy głowie usuń skrzela i oczy, umyj. Włóż głowę ryby, ogon, płetwy, grzbiet lub inne odpady rybne do garnka. Połóż obraną cebulę i marchewkę, umyte warzywa.
Krok 3:
Napełnij wodą. podpal i zagotuj, a bulion lekko się zagotuje, Zbierz pianę i pozostaw na ogniu na 2 godziny. Jeśli chcesz, aby bulion był przezroczysty, musisz nie dopuścić, aby bardzo się zagotował.
Krok 4:
Po 2 godzinach zdejmij z ognia. filtrujemy przez sito, cały bulion jest gotowy, możesz go zjeść w ten sposób lub ugotować zupę, a także możesz go zamrozić( gdy ostygnie, wlać do torebek i włożyć do zamrażarki) i użyć w razie potrzeby. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g