skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty. Do przygotowania tej sałatki można użyć gotowanego lub smażonego fileta z kurczaka, ale najlepiej smakuje, jeśli filet zostanie upieczony, więc włącz piekarnik, aby podgrzać do 180 stopni. Filet z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, natrzeć solą i pieprzem.
Krok 2:
Owinąć filet folią i wysłać do nagrzanego piekarnika na 30-40 minut. Następnie pozwól mu ostygnąć. Pokrój kapustę w paski. Wkładamy kapustę do miski i solimy, lekko zgniatamy rękami. Pokrój ogórek w paski, zetrzyj ser na drobnej tarce. Schłodzony filet z kurczaka pokroić w kostkę.
Krok 3:
Do sosu łączymy sos sojowy, oliwę z oliwek, musztardę, sól, czarny pieprz i cukier. Dokładnie wymieszaj.
Krok 4:
Połącz wszystkie składniki w misce. Wlać powstały dressing, wymieszać. Sałatka z kurczaka z młodą kapustą, ogórkiem i serem jest gotowa. Natychmiast podawaj go do stołu.
Krok 5:
Zobacz wideo, aby uzyskać bardziej szczegółowy przepis na sałatkę. Smacznego!
sałata (wł. salato-słony) - zimne danie z kawałków warzyw, ziół, różnych innych roślin, grzybów, z dodatkiem przypraw. Sałatka jest uważana za dowolną kombinację składników, która ma dressing i przyprawę lub jedno i drugie. Sałatki to najbardziej zróżnicowana Kategoria potraw kulinarnych. Przepisy na sałatki," przepisy na sałatki " szukają wszyscy. Istnieje wiele pysznych, prostych, złożonych i oryginalnych sałatek. A przepisy na sałatki wciąż się poprawiają, pojawiają się nowe przepisy na pyszne sałatki. Przepisy na sałatki każda gospodyni domowa uważa za jeden z najważniejszych elementów swojego arsenału kulinarnego. Sałatki, których przepisy już opanowała, są oczywiście najsmaczniejszymi przepisami na sałatki. Ale jednocześnie zawsze marzy o szybkim i smacznym gotowaniu sałatek, zaskoczeniu wszystkich piękną i oryginalną sałatką, dlatego stale szuka Nowości, najnowszych przepisów na najsmaczniejsze i najprostsze sałatki. Mam nadzieję, że spodoba ci się ta prosta, ale pyszna sałatka!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal / 100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" o zawartości tłuszczu 45% - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal / 100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal / 100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Młoda kapusta - 27 kcal/100g