kandyzowany cukier na wodzie z jabłkiem

słodkie, smaczne i długo przechowywane-zdrowy zamiennik cukierków! użyteczność Kandyzowane jabłka można stosować zamiast cukierków. Są też znacznie bardziej przydatne. Kandyzowane owoce można również wytwarzać w różnych formach, wszystko zależy od twojej wyobraźni. Alternatywnie do syropu można dodać barwnik spożywczy, aby kandyzowane owoce stały się kolorowe. Ten przysmak z pewnością przypadnie do gustu każdemu dziecku!
KatarzynaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 50 g
202 kcal
IG: 8 / 0 / 92

metoda gotowania

Czas gotowania: 3 D

aby zrobić kandyzowane jabłka, musimy wziąć świeże jabłka, obrać je i pokroić w plasterki tak, jak lubisz najbardziej.
następnie przejdź do blanszowanych jabłek. Najpierw wkładamy jabłka do wrzącej wody na 10 minut, a następnie bardzo gwałtownie zanurzamy w zimnej wodzie.
przygotowujemy syrop z wody, w której blanszowano nasze jabłka. Aby to zrobić, dodaj tam cukier.
niech cukier rozpuści się w gorącej wodzie. Wlej jabłka tym syropem i zapomnij o nich na kilka godzin.
Po około 4 godzinach podpalamy patelnię z jabłkami i gotujemy przez 10 minut na małym ogniu.
zdejmij patelnię z ognia i pozostaw na 8 godzin. Ponownie gotuj przez chwilę (6-7 minut) i ponownie pozostaw na 5 godzin. Powtarzamy procedurę kilka razy, aż jabłka staną się przezroczyste.
będziesz musiał majstrować przy tym procesie, ale uwierz mi, wynik jest tego wart. Alternatywnie możesz skrócić czas chłodzenia do 3 godzin.
następnie rozłóż plastry na blasze do pieczenia i wyślij do piekarnika do wyschnięcia. Trzymaj nasze kandyzowane owoce w piekarniku przez 15-20 minut w temperaturze 150 stopni przy otwartych drzwiach.
w razie potrzeby, po pierwszych 10 minutach suszenia, posyp kandyzowane jabłka cukrem, a następnie ponownie włóż do piekarnika.
teraz to wszystko! Kandyzowane jabłka są gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy