skład / składniki
gotowanie krok po kroku
swój niepowtarzalny smak wnosi do pierwszego dania (kapuśniak z kiszonej kapusty lub barszcz z kiszoną kapustą) kapusta kwaśna. Właściwie bez niej nie byłoby tradycyjnej kuchni rosyjskiej. A kulinarny przepis na kapuśniak z takiej kapusty jest podstawą tej kuchni. Dlatego każda szanująca się gospodyni powinna być w stanie ugotować kapuśniak z kwaśnej kapusty. Po spróbowaniu takiej zupy będziesz chciał ją jeść raz za razem.
przepis na kiszoną kapustę zostanie przygotowany w następującej kolejności: jak zawsze zaczynamy od dokładnego umycia mięsa. Cały kawałek surowej wieprzowiny kroimy na małe kawałki, zanurzamy w garnku z wodą i gotujemy do połowy. Dobrze wyciśniętą kwaśną kapustę wysyłamy do mięsa i gotujemy przez około godzinę na małym ogniu. Dwadzieścia minut przed końcem tego okresu włóż obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki do rondla. Trzy marchewki na grubej tarce i drobno posiekaj cebulę.
w oleju roślinnym usmaż cebulę z marchewką, dodaj koncentrat pomidorowy do zupy z kiszonej kapusty i gotuj na wolnym ogniu przez około pięć minut. Całą pachnącą gorącą masę rozprowadzamy na patelni, wlewamy sól i pieprz, wkładamy liść laurowy. Pozwól szczurom potować się w ogniu przez około pięć do sześciu minut. Posiekane warzywa dodajemy do każdego talerza, jedzenie z nim nabierze świeżości i witamin potrzebnych organizmowi. Kapuśniak z kiszonej kapusty przepis jest gotowy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g