kapuśniak ze skrzydełkami z kurczaka z kapusty
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszną kapuśniak z kapustą, przygotujemy niezbędne składniki. Obierz i umyj ziemniaki, marchewkę i cebulę. Opłucz kapustę i usuń z niej górne liście.
Krok 2:
Pokrój marchewki w paski.
Krok 3:
Gotujemy zupę ze skrzydełek kurczaka, marchwi, cebuli i soli.
Krok 4:
Pokrój ziemniaki w kostkę.
Krok 5:
Kapustę kroimy na 4 części, kroimy pień i drobno siekamy.
Krok 6:
20 minut po zagotowaniu zupy dodaj kapustę i ziemniaki do garnka. Gotuj zupę, aż będą gotowe.
Krok 7:
Włóż liść laurowy do zupy. Kontynuuj gotowanie zupy przez kolejne 3 minuty i zdejmij patelnię z ognia.
Krok 8:
Posiekaj koperek.
Krok 9:
Pozwól zupie parzyć przez 10 minut. Przed podaniem zupy wyjmujemy z niej liść laurowy, w przeciwnym razie zupa będzie gorzka. Wlej zupę do talerzy, posyp ziołami i przejdź do posiłku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal / 100g
- Skrzydełka z kurczaka - 186 kcal/100g