skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Umyj i obierz cebulę i marchewkę. Pokrój cebulę w drobną kostkę i zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Krok 2:
Włóż warzywa do rondla i podpal.
Krok 3:
Dodaj słonecznik i masło i gotuj, od czasu do czasu mieszając, na średnim ogniu.
Krok 4:
Cebula zmieni kolor na złoty, a marchewki będą miękkie.
Krok 5:
Dodaj grzyby do warzyw. Autor mówi, że mrożone pieczarki pachną mocniej niż świeże, dlatego zaleca ich stosowanie. Dodaj majeranek i curry. Większość szefów kuchni zaleca sól i pieprz grzyby na początku gotowania, aby były najsmaczniejsze.
Krok 6:
Gotuj, mieszając, aż grzyby zaczną wytwarzać sok.
Krok 7:
Dodaj wodę i zagotuj. Obierz i pokrój ziemniaki w kostkę, namocz je w wodzie.
Krok 8:
Sól i pieprz zupę do smaku.
Krok 9:
Dodaj ziemniaki do zupy.
Krok 10:
Gdy ziemniaki się zagotują - Zbierz piankę. Gotuj, aż ziemniaki będą gotowe.
Krok 11:
Dodaj makaron pajęczyny, gotuj przez kilka minut i zdejmij zupę z ognia. W razie potrzeby posmakuj, dopraw lub doprzyj.
Krok 12:
Pozwól zupie zaparzyć, dodaj świeży posiekany koperek i złóż na stole.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Majeranek - 271 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Wermiszel - 371 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Ghee - 892 kcal/100g