pierogi wiśniowe na wodzie i oleju roślinnym

ulubione danie z dzieciństwa, podoba się na stole zarówno na czczo, jak i na wakacje! Pierogi z wiśniami to moje ulubione danie od dzieciństwa, wciąż pamiętam, jak babcia rozpieszczała nas na wakacjach pysznymi pierogami z wiśniami i kwaśną śmietaną. Próbowałem zrobić ciasto na pierogi w wodzie, doceniłem to. Myślę, że jest idealny do pierogów i cheburek. Posłuszny, elastyczny i dobrze rzeźbiony. Po prostu cud - nie ciasto. W rezultacie okazuje się, że jest to dość chude danie, jeśli jest bez śmietany i masła. Oczywiście dla mnie pierogi są dopuszczalne tylko ze śmietaną, a syn woli z masłem i cukrem. Ale nie kłócą się o smaki, więc z tymi pierogami możesz pościć, ale możesz po prostu zorganizować & quot; święto brzucha & quot;
Masłowa TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 4 g
tłuszcze 10 % 6 g
węglowodany 83 % 48 g
177 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty niezbędne do przygotowania pierogów..

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wmisku wymieszaj mąkę z solą i sodą.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlać mieszaninę mąki wrzącą wodą z dodatkiem oleju roślinnego i szybko wymieszać, gdy jest gorąco.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gdy trochę ostygnie, mieszamy ręce, zwijamy je w Kolobok, odcinamy na bok, aby odpocząć i przygotować nadzienie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Usuń pestki z wiśni i nadzienie jest gotowe.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ciasto jest bardzo elastyczne. Łatwo się zwija i rzeźbi. Rozwałkuj dużą warstwę o grubości 3-4 mm.Uzbrój się w szklankę i wytnij koła na pierogi.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Każde koło układamy 2-3 wiśnie bez pestek i posypujemy cukrem do smaku.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Formujemy pierogi. Ugotowane pierogi. Włóż trochę soli do wrzącej soli. gotuj wodę, gdy tylko się pojawią, przez kolejne 2-3 minuty i wyciągnij.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gotowe pierogi można podawać posypane cukrem, VNY pierogi ze śmietaną lub masłem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wiśnia kwaśna - 52   kcal/100g
  • Wiśnia słodka - 64   kcal/100g
  • Wiśnia suszona - 292   kcal/100g
  • Wiśnia konserwowa - 61   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g

Podobne przepisy