skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty niezbędne do przygotowania pierogów..
Krok 2:
Wmisku wymieszaj mąkę z solą i sodą.
Krok 3:
Wlać mieszaninę mąki wrzącą wodą z dodatkiem oleju roślinnego i szybko wymieszać, gdy jest gorąco.
Krok 4:
Gdy trochę ostygnie, mieszamy ręce, zwijamy je w Kolobok, odcinamy na bok, aby odpocząć i przygotować nadzienie.
Krok 5:
Usuń pestki z wiśni i nadzienie jest gotowe.
Krok 6:
Ciasto jest bardzo elastyczne. Łatwo się zwija i rzeźbi. Rozwałkuj dużą warstwę o grubości 3-4 mm.Uzbrój się w szklankę i wytnij koła na pierogi.
Krok 7:
Każde koło układamy 2-3 wiśnie bez pestek i posypujemy cukrem do smaku.
Krok 8:
Formujemy pierogi. Ugotowane pierogi. Włóż trochę soli do wrzącej soli. gotuj wodę, gdy tylko się pojawią, przez kolejne 2-3 minuty i wyciągnij.
Krok 9:
Gotowe pierogi można podawać posypane cukrem, VNY pierogi ze śmietaną lub masłem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g