skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Naprawdę chcę przedstawić Ci to danie i pokazać z mojego doświadczenia, jak gotować buraki - nie będzie to trudne, najważniejsze jest posiadanie wszystkich niezbędnych produktów wymienionych na liście.
Krok 2:
Buraki obieramy, myjemy i zanurzamy we wrzącej osolonej wodzie z odrobiną octu. Buraki powinny być całe: aby szybciej się ugotowały, możesz wziąć bulwy średniej lub małej wielkości. Gotuj buraki do miękkości, po czym wyjmij je z wody, ostudź, a następnie obierz i pokrój w cienkie paski.
Krok 3:
W tym samym czasie kładziemy kolejny garnek z osoloną wodą na kuchence – ziemniaki zostaną w nim ugotowane, które należy najpierw obrać i pokroić w kostkę średniej wielkości.
Krok 4:
Gotowane ziemniaki wraz z pokrojonymi burakami wysyłamy do wywaru z buraków, gdzie wlewamy kwas buraczany (można go zastąpić sokiem z cytryny) w niewielkiej ilości – aby burak miał przyjemną kwaskowatość. Wywar ziemniaczany można również dodać do głównej zupy. Doprowadź wszystko do wrzenia, soli i słodyczy do smaku. Chłodzić.
Krok 5:
Drobno posiekaj wszystkie warzywa wraz z zieloną cebulą, a następnie zmielić na kleik.
Krok 6:
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie przez 10 minut. Przenieś do zimnej wody, aż całkowicie ostygnie. Obieramy je ze skorupy i kroimy w małe kostki.
Krok 7:
Umyj ogórek, odetnij z niego górną i dolną końcówkę, pokrój w drobną kostkę. Aby to zrobić, najpierw pokroiłem ogórek na talerze, potem na słomki, a na końcu na kostki.
Krok 8:
Wymieszaj jajka, ogórek i zioła z kefirem rozcieńczonym kwaśną śmietaną - okazuje się, że dressing ma piękny kolor, który przyprawia główne jedzenie. Na jednym talerzu znajdują się dwie łyżki sosu.
Krok 9:
Danie jest gotowe!
tutaj znajdziesz coś, czego szukasz, jeśli są to zimne zupy i przepisy z historią gotowania zdjęć. Przepis kulinarny, który zostanie omówiony, z pewnością zachwyci cię w gorące letnie dni. Danie jest bardzo smaczne i zdrowe, różni się od tego, że jest przygotowywane nieco inaczej, ponieważ jest to burak na kefirze, który jest częścią kuchni rosyjskiej.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kwas - 25 kcal/100g