lukier na czekoladzie z masłem
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Zaczynamy od wlania cukru pudru do małego rondla i wlania mleka. Teraz na małym ogniu doprowadzamy do wrzenia, aż cukier granulowany całkowicie się rozpuści.
Krok 3:
Teraz pomiń tabliczkę czekolady i masło w powstałej mieszaninie.
Krok 4:
Gdy czekolada się rozpuści, wlej skrobię i kakao do masy, mieszaj, aż grudki się rozpuszczą.
Krok 5:
Trochę schłodź masę.
Krok 6:
Następnie wlej lukier na gotowy produkt cukierniczy i wyrównaj nożem lub łyżką. Lepiej nie wylewać naszego lukru czekoladowego na krem lub masło, dobrze, jeśli rozprowadzamy lukier na dżemie. Miłego apetytu dla Ciebie i Twoich gości!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g